MojAndroid
(x) hirdetés

A Galaxy S24 holnap debütál, és vele együtt érkezik a One UI 6.1 is, amiről most új részletek láttak napvilágot. Úgy tűnik, hogy a Samsung további finomításokkal készül.

Tarun Vats szerint a One UI 6.1 teszt buildjei a következő Galaxykra érkezik meg elsőkörben:

  • Samsung Galaxy S23
  • Samsung Galaxy S22
  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy Z Fold 5 and Galaxy Z Flip 5
  • Samsung Galaxy Z Fold 4 and Galaxy Z Flip 4
  • Samsung Galaxy S21 FE
  • Samsung Galaxy A54
  • Samsung Galaxy A34

A listán gyakorlatilag a Samsung összes legújabb zászlóshajója szerepel, a Galaxy S23 FE említésre méltó kihagyásával. Más A-sorozatú készülék sem szerepel a listán, mivel azonban ez a tesztkészülékek első köre, jó esély van arra, hogy a lista jelentősen bővülni fog, amint a One UI 6.1 bejelentésre kerül, és megkezdődik a szélesebb körű tesztelés és bevezetés. A Samsung kiterjedt szoftverfrissítési ígérettel rendelkezik.

Ami a One UI 6.1 újdonságait illeti, a Samsung egyelőre nem tett hivatalos bejelentést. De néhány változásról már hallottunk a kiszivárgásokon keresztül.

Az Ice Universe megemlíti, hogy az animációk javultak a One UI 6.1-ben, a képkockasebességük javult, hogy simább és finomabb megjelenést kapjanak. A Samsung a jelek szerint eltávolította a kiterjedt háttér elmosódás effektust is, a kiszivárogtató feltételezése szerint a Samsung ezt a megnövekedett energiafogyasztás miatt tette. Továbbá a háttér skálázódásának animációja nem lineáris lesz, és a háttérkép sokkal jobban skálázódik, mint az iOS-en, így az animáció nagyon élénknek tűnik.

Az alkalmazások megnyitásakor és bezárásakor is van egy rugalmas animáció, és az ikonok kitágulnak, majd visszaméreteződnek az eredeti pozíciójukra. Az Ice Universe egy videót is közzétett, feltehetően egy One UI 6.1-et futtató Galaxy S23 Ultra-ról, ahol ez az animáció van kiemelve.

Ezek finom változások, és bár a legtöbb felhasználó valószínűleg nem veszi észre őket, mégis javítják az általános felhasználói élményt.

(via)

2024.01.16.

Ezeket már olvastad?

+