MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi tavaly decemberben jelentette be az SU7 EV-t, de nem fedte fel a teljes specifikációt, és ami a legfontosabb, nem kaptunk hivatalos árazást sem. Most a Xiaomi szóvivője elárult néhány további részletet a közelgő piaci bevezetés előtt.

Megerősítette, hogy csak az SU7 Max konfigurációban lesz LiDAR rendszer a fejlett önvezető funkciókhoz. Emellett a kínai kormány engedélyt adott a Xiaominak az első 14 autó kiskereskedelmi forgalmazására. Ez jelzi az SU7 boltokba érkezését és a tesztvezetés megkezdését.

Ami az árazást illeti, a szóvivő nem volt túl konkrét, csupán megerősítette, hogy 500 000 CNY (65 000 euró) alatti lesz az induló ár, ami abszolút senkit sem lep meg.

Sajnos azonban a vállalat eddigi nyilatkozatai arra utalnak, hogy az SU7 továbbra is Kína-exkluzív modell marad, mivel a Xiaominak nincs meg a kapacitása a szükséges darabok legyártásához. Harmadik fél gyártókkal sem fog együttműködni, mivel az egész folyamatot – a gyártástól és a minőségellenőrzéstől kezdve a kiskereskedelemig és az utólagos szervizig – szoros kézben akarja tartani.

2024.01.12.

Ezeket már olvastad?

+