MojAndroid
(x) hirdetés

A CES 2024-en a mesterséges intelligencia mindenhol jelen volt. Az intelligens otthoni eszközöktől az okostelefonokig, a robotoktól a televíziókig, az autóktól a számítógépekig – mindenki szeretne egy szeletet az AI-tortából. Lépj be a Rabbit Inc., egy Santa Monica-i székhelyű AI startup világába, amely egy zsebméretű mobil eszközt dobott piacra Rabbit R1 néven.

Az R1 egy önálló kézi eszköz, amelyet a természetes nyelv vezérel. Van rajta érintőképernyő, egy push-to-talk gomb, egy analóg görgetőkerék, mikrofon a hangparancsokhoz, hangszórók a válaszadáshoz, és egy számítógépes látást támogató, 360 fokos forgókamera, a Rabbit Eye. A készülék MediaTek Helio P35 processzorral működik, és 4 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel, USB-C porttal, Bluetooth, Wi-Fi és 4G-kompatibilis SIM-kártya foglalattal rendelkezik. Szóval mit is tud pontosan?

A startup weboldalán található demó mutatja meg a legjobban, de lényegében az R1 egy Large Action Model (LAM) alapú operációs rendszerrel érkezik, amit Rabbit OS-nek hívnak. Ez segíti a készüléket az összes alkalmazás navigálásában, és gyorsabb használatukban, mint egy hagyományos okostelefonon. A vállalat állítása szerint az alapmodellje képes megtanulni a felhasználó szándékát és viselkedését, amikor bizonyos alkalmazásokat használ, majd megbízhatóan és gyorsan utánozza azokat.

Például összekapcsolhatod a Spotify-t az R1-gyel, hogy ne csak hangutasításokkal játsszon le zenét, hanem megkérheted a mesterséges intelligenciát, hogy végezzen kontextusfüggő feladatokat, például játsszon le más dalokat ugyanabból az albumból. Megkérheti az R1-et, hogy mondja meg, ki írta a dal szövegét, ki komponálta a zenét, ki vette fel a dal mintáját, és így tovább. Ez olyan, mintha a ChatGPT-vel beszélgetnél, de a vállalat állítása szerint az R1 válaszai sokkal gyorsabbak.

Az olyan összekapcsolt alkalmazásokhoz, mint az Uber, megkérheted az R1-et, hogy foglaljon neked fuvart az irodádból az otthonodba, és az egyetlen lépésben elvégzi a feladatot, szemben azzal a több lépéssel, amit egyébként egy okostelefonos alkalmazáson keresztül kell megtenned, ha egyedül szeretnél taxit foglalni. Még olyan parancsokat is adhatsz, mint például “keress nekem egy olyan Ubert, amelyikbe én és hat barátom is befér”, és az R1 a hagyományos Uber helyett egy UberXL-t foglal.

A Rabbit most egy intuitív, alkalmazás nélküli élmény felé építkezik az AI erejével. A nagy nyelvi modellek, mint a ChatGPT, megmutatták a természetes nyelv megértésének lehetőségét a mesterséges intelligencia segítségével; a mi nagy akciómodellünk egy lépéssel tovább megy: nem csak szöveget generál az emberi inputra válaszul – akciókat generál a felhasználók nevében, hogy segítsen nekünk a dolgok elvégzésében

– mondta a Rabbit alapítója és vezérigazgatója, Jesse Lyu.

A Rabbit R1 már kapható elővételben 199 dolláros áron. A megrendelések szállítása márciusban kezdődik az Egyesült Államokban. Az induláskor az R1-et a legnépszerűbb alkalmazásokkal való együttműködésre képzik ki. A későbbiekben egy olyan kísérleti képességet is kap, amellyel a felhasználók saját “Nyulakat” képezhetnek ki, hogy speciális feladatokat hajtsanak végre hiánypótló alkalmazásokon és munkafolyamatokon.

(via)

2024.01.10.

Ezeket már olvastad?

+