MojAndroid
(x) hirdetés

A közelgő Samsung Galaxy S24 Ultra kameráiról már szinte minden kiderült, így a figyelem most a jövőbeli modellek felé fordulhat.  A Samsung a Revegnus tippadó szerint frissíti az Ultra modellek széles, ultraszéles és teleobjektív kameráit.

Az információk szerint a Galaxy S24 Ultra periszkópos kamerája 50 megapixeles, 0,7 µm-es pixelekkel rendelkező szenzorra vált majd. A jelenlegi S23-as 10MP-es, 1,12µm pixelekkel. A 2024-es modellben a felhasználó választhat majd a nagyobb pixelek binninggel vagy nagyobb zoom nélkül. A Samsung már utalt arra, hogy dolgozik a nagy felbontású szenzorokon a telekamerákhoz.

A főkamera marad a jelenlegi formájában. Egy évvel később a Galaxy S25 Ultra-hoz érkezik egy nagy frissítés, talán a legnagyobb a három közül. A főobjektív új lencsét kap, az ultraszéles modult pedig 50 megapixeles szenzorra fejlesztik (az S23 és S24 Ultrák 12 megapixeléről).

Még érdekesebb, hogy mi lesz a periszkóppal – állítólag változó fókusztávolságot kap, amit jelenleg csak a Sony kínál. Ez lehetővé teszi a fényképezőgép számára, hogy az optikai zoom végéig visszatartsa az érzékelőbe épített zoom használatát, ami javítja a zoomos felvételek minőségét.

A fő kamera érzékelője végre frissül a Galaxy S26 Ultrával – a jelenlegi 1/1,3″ 0,6 µm-ről 1,1″ 0,7 µm-re nő. A felbontás 200MP marad.

Egyébként úgy hallottuk, hogy a Galaxy S25 és az S25+ is új szenzorokat kap, de a változások kevésbé lesznek kiterjedtek, mint az Ultra modellen. Ez azonban még egy év múlva lesz, az S24-es sorozat érkezik először, és január közepére várható.

(via)

2023.12.19.

Ezeket már olvastad?

+