MojAndroid
(x) hirdetés

A Threads by Instagram végre elkezdte tesztelni a kompatibilitást más Fediverse-alapú közösségi médiaplatformokkal, amelyek az ActivityPub protokollt használják. Amikor néhány hónappal ezelőtt elindult az X (korábban Twitter)-szerű közösségi médiaplatform, a Threads, az Instagram bejelentette, hogy a jövőben kompatibilitást hoz az ActivityPub szolgáltatásokkal, például a Mastodonnal és a Pixelfeddel.

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg most bejelentette, hogy megkezdték a Threads ActivityPub-kompatibilitásának tesztelését. Kezdetben a vállalat teszteli, hogy a Threads bejegyzéseit más ActivityPub-alapú közösségi médiaszolgáltatásokon is meg lehet-e nézni. Elmondása szerint a más szolgáltatásokkal való kompatibilitás nagyobb választási lehetőséget biztosít az embereknek, hogy hogyan és hol szeretnének interakcióba lépni, miközben a Threads posztok nagyobb elérést is kínálnak. Augusztusban a Threads lehetővé tette, hogy a Mastodonon keresztül ellenőrizni lehessen egy felhasználó Threads-fiókját.

Az ActivityPub-kompatibilitás a kezdetektől fogva szerepelt a Threads csapatának teendői között, és Adam Mosseri, az Instagram vezetője szerint a Fediverse-kompatibilitás lesz a kulcs az újabb generációs tartalomkészítők számára. Mark Zuckerberg is azt állítja, hogy szerinte a különböző platformok közötti átjárhatóság zökkenőmentessé teszi a tartalomáramlást, ami minden közösségi médiaszolgáltatás számára jobb.

Adam Mosseri, Mark Zuckerberg és más Meta-vezetők ígéretei ellenére a kritikusok úgy vélik, hogy a Threads soha nem lesz teljesen Fediverse platform. Csak akkor kezdhetünk hinni a Meta állításainak, ha elhozza azt a képességet, hogy a felhasználók a Mastodon vagy más ActivityPub-alapú közösségi médiaszolgáltatások segítségével posztolhassanak a Threadsben.

(via)

2023.12.14.

Ezeket már olvastad?

+