MojAndroid
(x) hirdetés

Elég tárhelyet találni egy okostelefon biztonsági mentéséhez, akár néhány hétig is, nehéz lehet. A feladat egyszerűsítése érdekében a Samsung egy új ingyenes megoldást vezet be, amely lehetővé teszi a Galaxy okostelefonok és táblagépek felhasználói számára, hogy annyi ideiglenes tárhelyhez férjenek hozzá, amennyire szükségük van.

Ahogy a neve is mutatja, a Samsung ideiglenes felhőmentése nem a Google Drive alternatívája. Ehelyett az Apple ideiglenes iCloud-tárolási funkcióját tükrözi, és a felhasználók számára rövid ideig korlátlan tárhelyet biztosít. A Samsung esetében ez az időszak a kezdeti biztonsági mentés dátumától számított 30 nap, és csak 100 GB alatti fájlokat lehet feltölteni.

Ezzel a megoldással a felhasználóknak elég idejük marad, hogy alternatív tárolási lehetőséget találjanak, új készülékre állítsák vissza adataikat, vagy megjavítsák eredeti telefonjukat. Ha már az utóbbinál tartunk, a funkció összhangban van a Samsung Maintenance Mode funkciójával, hogy a személyes fájlokat – még a Secure Folderben tároltakat is – távol tartsd a technikusok szemétől. A funkció több fájltípust támogat, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokból származó adatokat is.

A Samsung Temporary Cloud Backupnak azonban van néhány korlátozása. Egyrészt csak a One UI 6-ot futtató készülékeken érhető el, ami számos régebbi Samsung zászlóshajót kizár, mászrészt a funkciót először a Galaxy S és Z sorozatú modellekben vezetik be a dél-koreai felhasználók számára, a globális elérhetőség pedig idén ősztől válik fokozatosan elérhetővé.

(via)

2023.10.30.

Ezeket már olvastad?

+