MojAndroid
(x) hirdetés

A Pixel 7-hez hasonlóan a Pixel 8 is kisebb és olcsóbb, mint a nagyobb Pixel 8 Pro testvére. Az ára azonban idén emelkedett, a Pixel 8 ára 699,99 dollártól indul a 128 GB tárhellyel rendelkező modell. A készüléket természetesen már elő lehet rendelni, rózsaszín, fekete vagy mogyoróbarna színben.

A Google kissé átalakította a Pixel 8 dizájnját, hogy megkülönböztesse a Pixel 6-tól és 7-től, és ez leginkább a készülék sarkain érezhető, amelyek most már lekerekítettebbek. A dizájn továbbra is azonnal felismerhető, mint egy Pixel telefon, a fémkerettel és a hátlapon átívelő kamerasávval. A telefon valamivel kisebb is lett, a tavalyi 6,3 hüvelykes kijelző helyett 6,2 hüvelykes. Észre fogod venni ezt a különbséget a használat során? Nem hiszem, de legalább nem lett nagyobb.

Forrás: The Verge

Az új kijelző most 120 Hz-en frissül, a Pixel 7 90 Hz-ről, de nem LTPO, és csak 60 és 120 Hz között változhat az akkumulátor élettartamának megtakarítása érdekében. A Pixel 8 Pro-t kell megvásárolnod, ha olyan képernyőt szeretnél, amely 1 Hz-től 120 Hz-ig képes váltani. Figyelemre méltó, hogy az iPhone 15, amelynek ára megegyezik a Pixel 8 árával, 60 Hz-es képernyővel rendelkezik.

Kültéren a Pixel 8 OLED képernyője 2000 nits csúcsfényerőre emelkedik, és támogatja a mindig bekapcsolt kijelző funkciót. A Pixel 8 akkumulátora 4 485 mAh, ami körülbelül 5 százalékkal nagyobb a Pixel 7-hez képest. Ez az akkumulátor nem hatalmas, de nem is kicsi – a Google azt állítja, hogy “24 órán túli üzemidő”, de én ezt szkeptikusan kezelném. A Google 30 W-os vezetékes töltője (nem tartozék) 30 perc alatt 50 százalékos töltöttségi szintre hozza a Pixel 8-at, vagy használhatod a vezeték nélküli töltést a lassabb, de kényelmesebb feltöltéshez.

A képernyő alatt ugyanaz a stílusú ujjlenyomat-érzékelő található, mint amit a Google a korábbi modellekben használt, de mostantól a Pixel 8 előlapi kamerája támogatja az arcfeloldást ugyanolyan biztonsággal, mint az ujjlenyomat-feloldást – igen, most már a banki és fizetési alkalmazások feloldására is használható. Az arc Face ID-szerű 3D-s leképezéséhez nincs semmilyen speciális hardver, így nem világos, hogy pontosan hogyan tudta a Google biztonságosabbá tenni.

A Pixel 8 megtartja a kétlencsés kamera beállítását, frissítve az 50 megapixeles fő kamerát szélesebb rekesznyílással és a 12 megapixeles ultraszéles kamerát autofókusszal és makró képességekkel. Az új főkamera állítólag 21 százalékkal fényérzékenyebb, mint a Pixel 7 kamerája, és ugyanaz az érzékelő, mint amit a Pixel 8 Pro-ban is használnak. Még egyszer mondom azonban, ha teleobjektívre vágysz, akkor a Pixel 8 Pro-t kell megvenned.

A Google áttervezte a Pixel kameraalkalmazást is, hogy különválassza a videó- és a fényképezési módokat. Sajnos a Pixel 8 esetében az új alkalmazás nem rendelkezik a Pixel 8 Pro-nál található kibővített manuális vezérlőkkel.

A legjelentősebb új kamerafunkciók közül néhány egyáltalán nem a hardverhez kapcsolódik, hanem a Google Fotók alkalmazásban látható. A Google I/O-n már bejelentett Magic Eraser funkció a megjelenés után elérhető lesz a Pixel 8 számára, és lehetővé teszi, hogy teljesen megváltoztassunk egy képet a témák áthelyezésével és a háttér megváltoztatásával. Van egy új Best Take funkció is, amely egy sorozatban készült képeket kombinál, hogy mindenki egyszerre nézzen a kamerába és mosolyogjon.

Ezeket az új funkciókat az új Tensor G3 processzor támogatja, amely a Pixel 8-ban 8 GB RAM-mal párosul. A Google azzal büszkélkedik, hogy a G3 egy olyan AI gépi tanulási modellt futtat, amely 10-szer összetettebb, mint a Pixel 6-ban használt, és jobban kiszűri a spam hívásokat, kitörli a nem kívánt háttérhangot a videofelvételekről, és tisztábbá teszi a hívások hangzását. A billentyűzet és a felvevő alkalmazás új funkciói támogatják a zökkenőmentes váltást több nyelv között a hangátvitel használatakor, és a Pixel 8 képes lefordítani egy webhelyet, és hangosan felolvasni azt. A Google alkalmazásban és a Chrome böngészőben is képes a webhelyek pontokba szedett összefoglalóit megadni, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Bard és más online AI asszisztensek működnek az asztali számítógépen.

Forrás: The Verge

A Pixel 8 természetesen az Android 14 operációs rendszerrel kerül forgalomba, de ami ennél is jelentősebb, az a Google ígérete, hogy hét évig biztosítja az operációs rendszer és a biztonsági frissítéseket. Ez több mint kétszer annyi idő, mint amennyit a korábbi Pixel telefonok kaptak, és sokkal hosszabb, mint amennyit bármely más mainstream Android telefongyártó vállal, így a Pixel 8 (és 8 Pro) egy szintre kerül azzal, hogy az Apple mennyi ideig támogatja az iPhone-t. A Google azt is mondja, hogy a Pixel 8-at továbbra is néhány havonta Feature Drops-on keresztül fogja funkciókkal bővíteni.

Összességében a Pixel 8 idei frissítései nagyrészt szerények, bár ha van egy Pixel 5 vagy régebbi telefonod, értékelni fogod a frissítéseket. Érdekes lesz látni, hogy a Pixel 8 újdonsági elégségesek-e ahhoz, hogy bárkit is arra kényszerítsen, hogy iPhone-ról vagy Samsung készülékről váltson.

Ha pedig videóban is megnéznéd, mi a benyomásunk a telefonról, akkor álljon itt partnerünk, a Ren-Tech gyors értékelése:

 

2023.10.28.

Ezeket már olvastad?

+