MojAndroid
(x) hirdetés

A kínai óriás Huawei az 5G technológia egyik kiemelkedő szereplője, jelenleg egy továbbfejlesztett 5G infrastruktúra, más néven 5.5G hálózattal kompatibilis telefonon dolgozik. Ez a fajta hálózat már jövőre elindulhat a Huawei Central szerint. Milyen fejlesztéseket hozhat ez a hálózat?

Az 5.5G technológia fejlesztőitől származó információk szerint a fejlettebb mobilhálózat érkezése csak 2024 közepén várható. Bizonyos korlátozások miatt a Huawei 2020-tól csak a 4G hálózatokat támogató telefonokat, köztük a zászlóshajó modelleket vezettet be,  ez azonban a Huawei Mate 60 és Mate X3 szériák érkezésével megváltozott, és a kínai óriáscég készen áll arra, hogy az 5G csatlakozást támogató okostelefonokkal térjen vissza a piacra.

Ami az 5.5G hálózatok jellemzőit illeti, a sebességek várhatóan 10-szer gyorsabbak lesznek, mint az 5G-n, ami elméletileg azt jelenti, hogy a hálózati sebességek elérik a 10 Gbps-ot, a feltöltési sebességek pedig az 1 Gbps-t.

Az 5.5G várhatóan úgynevezett determinisztikus helyszíneket, több százmilliárd IoT-eszköz támogatását, integrált érzékelést és kommunikációt, valamint natív AI-képességeket is hoz majd. Kétségtelen, hogy a Huawei óriási potenciállal rendelkezik abban, hogy a legmodernebb mobilhálózatok fejlesztésében az élvonalba kerüljön. A technológiák gyorsan változnak, és ezzel a trenddel együtt új követelmények is megjelennek, amelyeknek például az 5G-Advanced segítségével lehet megfelelni, amelyen a vállalat dolgozik.

(via)

2023.10.17.

Ezeket már olvastad?

+