MojAndroid
(x) hirdetés

A Tesla szoftveres ökoszisztémája eddig főként az autógyártó által készített alkalmazásokra korlátozódott, és nem támogatta sem az Apple CarPlay-t, sem a Google Android Auto-t. Ez végre megváltozik, mivel a Tesla kiadta a hivatalos API dokumentációt a fejlesztők számára, hogy elkezdhessék alkalmazásaik létrehozását.

Néhány harmadik féltől származó alkalmazás ma már fut a Teslákon, de ezek a nem hivatalos API-ra támaszkodnak, és a funkcionalitás szempontjából eléggé alapszintűek. Legtöbbjük mobil és böngésző alapú alkalmazás. Most végre hivatalos az API, de van egy bökkenő.

Az új API dokumentációja meglehetősen korlátozott, és a Tesla-flottával rendelkező vállalati egységekre szabott, hogy a cégek hatékonyabban tudják kezelni autóikat. A dokumentáció említést tesz az okosóra-integrációs alkalmazásokról is. A dokumentációban az is szerepel, hogy minden harmadik féltől származó alkalmazásnak a jövő évtől kezdve az új API-n keresztül kell működnie.

Bár ez nem egy teljes értékű API dokumentáció és SDK (Software Development Kit), ez egy nagy lépés egy nyitottabb és felhasználóbarátabb ökoszisztéma kialakítása felé. Itt az ideje, hiszen Elon Musk már 2016 óta beszél erről, hogy a CarPlay-hez és az Android Auto rendszerhez hasonló felhasználói élményt képzel el, amely natívan a Tesla járművein futna.

(via)

2023.10.13.

Ezeket már olvastad?

+