MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android 14 február óta volt béta verzióban elérhető, a Google több előzetest is kiadott, és most végre a Pixel-felhasználók megkapják a végleges, nyilvános verziót. A legújabb Android-verzió letöltéséhez egy Pixel 4a 5G vagy annál újabb készülékre lesz szükséged. Az Android OEM-ek, köztük a Samsung, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo és Xiaomi várhatóan az elkövetkező hónapokban publikálják majd az Android 14 frissítéseket készülékeikre.

A testreszabási lehetőségek, amelyeket a Google az év elején részletezett, most itt vannak a Generative AI háttérképekkel, amelyek először a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro készülékeknél jelennek meg.

A záróképernyő kinézetét is módosíthatjuk különböző betűtípusokkal, színpalettákkal és egyéni widgetek parancsikonokkal, amelyekkel egy érintéssel elérheted például a QR-olvasót vagy a Google Home alkalmazást. A Google a kezdőképernyő sablonjait is hozzáadta, így könnyebben kiválaszthatod a stílusát, és ezek a helyzetnek megfelelően alkalmazkodnak az olyan widgetekkel, mint például az időjárás alkalmazás, amelyek vihar esetén kiemeltebbé válnak.

Az Android 14 emellett támogatja a HDR-képeket az Ultra HDR segítségével, amely segít a fényképek élénkebb megjelenésében, natív térbeli hangtámogatást, eszközközi másolást/beillesztést és egy új médialejátszót. Az adatvédelem és a biztonság két másik központi elem az Android 14-be épített Health Connect, amely az összes személyes egészségügyi adatot helyben, a készüléken tárolja és titkosítja. Emellett értesítést kapsz, ha az alkalmazások meg akarják osztani a helyadataidat harmadik felekkel, és lehetőséged lesz arra, hogy megtagadd az adataidhoz való hozzáférést.

Az Android 14 jobb passkey-támogatást kap, amely támogatja az ujjlenyomat-hitelesítést harmadik féltől származó alkalmazásokban, valamint egy frissített 6 számjegyű PIN-kódos záróképernyő opciót. A Google olyan új hozzáférhetőségi funkciókat is hoz, mint a javított nagyítás a csippentéssel történő nagyításhoz és a változó nagyítási méret. Az Android 14 támogatja a gyorsbeállítások menüből történő gyorsabb betűméretváltást nemlineáris skálázással a könnyebb olvashatóság érdekében. A Hozzáférhetőségi beállításokon belül külön hallókészülék-beállítás is található, és több lehetőség van a hang különböző kimenetekre történő átirányítására.

(via)

 

2023.10.05.

Ezeket már olvastad?

+