MojAndroid
(x) hirdetés

A Galaxy Fan Edition készülékek után a Samsung bejelentette frissített SmartTag2 készülékét, amely új, tartósabb és sokoldalúbb kialakítással, hosszabb akkumulátor-üzemidővel és kibővített funkciókészlettel rendelkezik. A dizájn mostantól egy fémgyűrűt is tartalmaz, így több dologra is használható.

A SmartTag2 egyik új funkciója az úgynevezett Lost Mode. A SmartTag2 tulajdonosa megadhatja elérhetőségi adatait, és amikor a címke elveszik, az, aki megtalálja, a telefon NFC-je segítségével beolvashatja azt, és a címke automatikusan megjeleníti a tulajdonos elérhetőségi adatait. Az új iránytű nézet megkönnyíti a holmik megtalálását, mivel a SmartTag2 pontos irányát mutatja. Ez a funkció csak UWB-kompatibilis készülékekkel működik, mint például a Galaxy S Ultra sorozat.

Az új energiatakarékos üzemmód akár 700 napra is növelheti az akkumulátor élettartamát, ami kétszer annyi idő, mint az előző SmartTag-generációé, míg a normál üzemmód akár 500 napot is kibír, ami ismét 50%-kal hosszabb, mint korábban. A Samsung nem tisztázta, hogy az energiatakarékos mód milyen funkciókat használ, de azt mondta, hogy leginkább azoknak hasznos, akik a készüléket a holmik nyomon követésére használják.

A SmartThings Find alkalmazás a SmartTag2 kiadásával párhuzamosan frissült, és mostantól teljes képernyős térképnézetben, frissített felülettel jelenik meg. Emellett a SmartTag2 automatikusan szinkronizálódhat az új Galaxy telefonnal, ha ugyanazt a Samsung-fiókot használod. Emellett az alkalmazás lehetővé teszi a SmartTag2 eszközök helyének meghatározását a telefon kamerájának segítségével a Bluetooth LE, UWB és a kiterjesztett valóság technológiákat kihasználva.

A Samsung a magánélet védelmén is dolgozott. Ha például egy ismeretlen SmartTag eszköz követ téged, a SmartThings Find alkalmazás “Ismeretlen címke riasztást” küld, és tudni fogod, hogy valaki rád rakta a nyomkövető eszközt. Ez egy módja annak, hogy megakadályozzuk a SmartTagekkel való visszaélést.

A Samsung SmartTag2 október 11-én jelenik meg világszerte 30 dollárért.

(via)

2023.10.05.

Ezeket már olvastad?

+