MojAndroid
(x) hirdetés

A mai androidos okostelefonok elegendő teljesítményt nyújtanak bármilyen tevékenységhez, már ha a nagy teljesítményű chipkészletekkel rendelkező zászlóshajókat vesszük figyelembe. Azonban még a középkategóriának sincs szégyenkeznivalója, legyen szó alkalmazások futtatásáról, játékról és hasonlókról. Az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-al, a legerősebb új chipset érkezésével újabb nagy teljesítményű készülékek is érkeznek, és hagyományosan a gamer telefonok járnak majd az élen, legalábbis ami a teljesítményt illeti. Ilyen esz az Asus közelgő ROG Phone 8 Ultimate készüléke is.

Snapdragon 8 Gen 3 a főszerepben

A Gizmochina portál most közzétette a GeekBench tesztből származó információkat, az így kapott számok pedig nagyon érdekesek. Az egymagos tesztben 2213 pontot ért el a bemutatott újdonság, a többmagos tesztben pedig 7048 pontot. És mivel egy olyan játékkészülékről van szó, amely kifinomult hűtőrendszert és számos különböző optimalizálást kínál majd a teljesítmény fenntartása érdekében, a felhasználónak nem kell aggódnia a túlmelegedés vagy a teljesítmény drasztikus csökkenése miatt a hosszan tartó játék során. Ez az, ami megkülönbözteti a játékos okostelefonokat a szokásos zászlóshajó okostelefonoktól, amelyek ugyanazt a chipkészletet kapják.

Most nézzük meg, hogyan teljesít a jelenlegi Snapdragon 8 Gen 2. Ez egymagában 1800 pont feletti pontszámot ér el, de ez különösen igaz a Samsung Galaxy készülékeire, ahol még finomabban van hangolva. Mégis, ez 400 ponttal kevesebb, mint a hamarosan megjelenő ROG Phone-ban lévő lapkakészlet.

Összehasonlítás a jelenlegi modellekkel

Ami a többmagos tesztet illeti, ott a jelenlegi Snapragon 5100 pont körül teljesít, ami körülbelül 2000 ponttal kevesebb, mint a bemutatott újdonság. Ez azt jelenti, hogy a nyers teljesítményben meglehetősen tisztességes növekedésre számíthatunk. A legújabb iPhone-okkal összehasonlítva azonban alulmarad. Az iPhone 15 Pro és az Apple A17 Pro chipsetje 2892 pontot ért el az egymagos tesztben és 7166 pontot a többmagos tesztben.

A ROG Phone 8 Ultimate várhatóan Android 14 operációs rendszert és 16 GB RAM-ot kínál majd. Emellett nagyméretű kijelzőt várunk legalább 165 Hz-es képfrissítési frekvenciával, minőségi sztereó hangszórókat, nagyméretű akkumulátort és gyorstöltést.

(via)

2023.09.29.

Ezeket már olvastad?

+