MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei Mate 60 Pro debütálása érdekes kérdéseket vettet fel – hogyan sikerült a Huawei-nek 5G-képes, 7 nm-es chipsetet szereznie? A jelenlegi szankciók mellett ez nem lenne lehetséges, de úgy tűnik, hogy a kínaiak mégis megoldották.

Most itt egy teardown videó a telefonról, ezúttal nem kínaiul, hanem angolul. Nem mintha ez egyértelműbbé tenné a helyzetet. Itt a telefon alaplapja fedetlenül:

Maga a HiSilicon Kirin 9000s lapkakészlet nem látható, helyette a fölötte elhelyezkedő SK Hynix RAM chipek láthatók. Ezek maguk is rejtélyesek, és az SK vizsgálatot indított, hogy hogyan kerültek éppen ezek a Mate 60 Pro-ba (a vállalat szerint 2020 óta nem adtak el a Huawei-nek).

Mindenesetre lehet, hogy elkapta a PBKreviews az ejtési tesztjét, amely megmutatta, hogy a Huawei Kunlun 2 üvege mennyire kemény – ami jó dolog, mivel a telefon 6,82 hüvelykes LTPO AMOLED kijelzőjét nagyon nehéznek bizonyult eltávolítani, és helyrehozhatatlanul megsérült a folyamat során. A Huawei Mate 60 Pro végül 5/10-es javíthatósági értékelést kapott. A kijelző eltávolítása szükséges lépés a belső részek eléréséhez, és ez a legtöbb dolog cseréjét megnehezíti.

(via)

2023.09.20.

Ezeket már olvastad?

+