MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap a Huawei bemutatta legújabb zászlóshajóját, a Mate 60 Pro-t. A telefon előrendelhető Kínában a Vmallon keresztül 7000 CNY-ért, amiért a vásárlók a 12/512GB-os modellt vihetik haza. Azoknak, akik arra kíváncsiak, hogy a telefon Kínán kívül is elérhető lesz-e, a válasz: nem.

Ezt maga a Huawei is megerősítette az Android Authority-nak adott nyilatkozatában.

A Mate 60 Pro meglehetősen érdekes dizájnt tesz le az asztalra, elsősorban az előlapon található három lyukasztott kivágásnak köszönhetően. Ezek közül az egyik a szelfi kamera (erről később), míg a másik kettő a Mate telefonoktól elvárható 3D arcfeloldási képességeket teszi lehetővé.

Az új HUAWEI készülék egy látszólag kéttónusú hátlapot is hoz. A fekete és lila modellek bőr hátlapot kapnak, míg a zöld és ezüst változatok brokát szálból készültek. Egyébként itt is IP68-as minősítést kaptunk, összhangban a korábbi készülékekkel.

A Mate 60 Pro talán legjelentősebb funkciója a műholdas telefonálási képesség. Ez egy nagy előrelépés a hagyományos okostelefonok műholdas kapcsolatának terén, különösen, mivel az iparág többi része csak a vészhelyzeti SOS és a szöveges üzenetküldéssel kecsegtet. Ez a funkció azonban jelenleg csak a China Telecomra korlátozódik.

A telefon 6,82 hüvelykes LTPO OLED képernyővel (2 720 x 1 260), 12 GB RAM-al, 256 GB-tól 1 TB-ig terjedő belső tárhelyel (NM kártyával bővíthető) és egy 5000 mAh kapacitású akkumulátoral rendelkezik, amely 88 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli töltésre képes.

Furcsa módon a HUAWEI nem listázza a weboldalán a Mate 60 Pro processzorát vagy akár hálózati sávjait (ez változás a korábbi modellekhez képest). Egy megbízható szivárogtató azonban azt állította, hogy ez egy házon belüli Kirin chipset egy okta-core CPU-val (négy Cortex-A78 és négy Cortex-A510) és egy házon belüli “Maleoon 910” GPU. A cégtől további információkat kért az Android Authority a telefon lapkakészletéről, de nem volt hajlandó nyilatkozni erről a processzorról vagy arról, hogy rendelkezik-e 5G támogatással.

A kamerákra áttérve, a Mate 60 Pro sokoldalú, hármas hátsó kamerarendszert hoz. Várható egy 50MP-es fő kamera állítható rekeszértékkel (f/1,4-től f/4,0-ig), egy 48MP-es 3,5x teleobjektíves kamera (f/3,0, makró móddal) és egy 12MP-es ultraszéles lencse. Ez a telefotó kamera szűkebb rekesznyílással rendelkezik, mint a P60 Pro kiváló telefotó kamerája, így nem várunk hasonló szintű képminőséget gyenge fényviszonyok között. Ennek ellenére örülünk, hogy makró képességeket látunk ezen az objektíven. Egyébként a szelfikhez egy 13 megapixeles kamera áll rendelkezésre elölről.

A HUAWEI az Android Authority-nak elmondta, hogy nem tervezi a Mate 60 Pro bevezetését Kínán kívül. Ez nagy kár, mivel ez egy lenyűgöző zászlóshajó-telefonnak tűnik (a Google integráció hiánya ellenére).

(via)

2023.08.31.

Ezeket már olvastad?

+