MojAndroid
(x) hirdetés

A Realme China elnöke, Xu Qi Chase a Weibo-n azt írta, hogy már több mint 30 okostelefon modell rendelkezik Snapdragon 8 Gen 2 chipsettel, de nem hiszi, hogy bármelyikük igazán kihozta volna a maximumot a lapkából.

Korábban a Realme GT5 kapcsán merült fel, hogy a telefon a Snapdragon 8 Gen 2 chipjét fogja használni. Ezek a pletykák gyakorlatilag most megerősítést nyertek. A Leakster Digital Chat Station azt írja, hogy a telefon a 8 Gen 2-t párosítja majd egy hatalmas 24 GB-os RAM-mal. Jelenleg csak két telefon rendelkezik ilyen memória kapacitással, a Red Magic 8S Pro+, valamint a tegnap debütált Redmi K60 Pro, de hamarosan csatlakozik a OnePlus Ace 2 Pro is. A Realme esetében LPDDR5X RAM-ról beszélünk UFS 4.0 tárolóval párosítva.

A Realme GT5-nek várhatóan két változata lesz, hasonlóan a nemrég megjelent GT Neo 5-höz. Ez azt jelenti, hogy az egyik egy 4600mAh-s akkumulátorral és 240W-os gyorstöltéssel, a másik pedig egy visszafogottabb, 5000mAh-s kapacitású és “csak” 150W-os töltéssel rendelkező változat.

A “GT5″ nevet már hivatalosan is megerősítették, és már hallottunk mendemondákat egy GT5 Pro-ról, periszkópos zoom kamerával (64MP OV64B szenzorral). Ez egy 50MP-es fő (IMX9 sorozatú 1/1,4″-es szenzor) és egy 8MP-es ultraszéles mellett. A kijelző állítólag egy 6,74” 1,5K AMOLED panel lesz 144Hz-es frissítési frekvenciával (hasonlóan a GT3-hoz).

Ez mind nem hivatalos információ, persze a Realme hivatalos teasereinek el kell kezdeniük az ilyen részletek megerősítését, ahogy közelebb kerülünk a GT5 még ebben a hónapban történő bemutatásához.

(via)

2023.08.15.

Ezeket már olvastad?

+