MojAndroid
(x) hirdetés

Akár hiszed, akár nem, elérkeztünk egy újabb Samsung Galaxy Unpackedhez. A vállalat évente két rendezvényt tart, ahol bemutatja a legújabb és legjobb okostelefonokat, táblagépeket, viselhető eszközöket és bármilyen más kiegészítőt, amit csak meg tudsz álmodni. A Galaxy S23 sorozat februári bemutatása után úgy tűnik, hogy az e heti esemény a Galaxy Watch 6 sorozat és egy új táblagép-trió mellett az összehajtható termékcsalád frissítésére összpontosít.

A Galaxy Unpacked-en idén sem várunk hiányt az új kütyükből, bár a februári Galaxy S23 sorozathoz hasonlóan idén is kiderül, hogy masszív változásokat fogunk-e látni az előző évhez képest – vagy csak kisebb, iteratív változásokat látunk -, azt még nem tudjuk.

Íme, mire számíthatunk a július 26-i Galaxy Unpackeden.

Galaxy Z Fold 5 és Galaxy Z Flip 5

A show sztárjai kétségtelenül a frissített Galaxy Z-sorozat okostelefonjai lesznek. Idén a Galaxy Z Flip 5 az, amely a Samsung teaserét díszíti, ami arra utal, hogy a két termék közül ez az érdekesebb. Az Unpacked előtt látott kiszivárgások ezt az elképzelést tükrözik – nagyrészt a Flip 5 kiterjesztett külső kijelzőjének köszönhetően -, de még mindig a Galaxy Z Fold 5 az, ami valószínűleg mindenhol megragadja a power userek figyelmét.

A Samsung következő, tablet méretű összecsukható készüléke viszonylag hasonlónak tűnik a közel 12 hónappal ezelőtt bemutatott készülékhez. Nem várunk sok változást egyik kijelzőn sem – itt nem lesz Pixel Fold-szerű képarány-változás -, és a kamerakínálatban sem várunk jelentős változásokat. A legnagyobb dolog, amit a Galaxy Z Fold 5 úgy tűnik, hogy az idén változik, az a zsanérját érinti. A Samsung a pletykák szerint újratervezte a mechanizmust, felzárkózva a konkurenciához, és lehetővé téve, hogy a készülék rés nélkül teljesen összecsukható legyen.

Belül a szokásos 2023-as specifikációkat várjuk: Snapdragon 8 Gen 2 processzor, akár 12 GB RAM és 512 GB tárhely párosítva. Az egész telefon a pletykák szerint vékonyabb – a zárt résnek köszönhetően – és könnyebb is lesz. De összességében ez egy iteratív frissítésnek tűnik. A Galaxy Z Fold 4 tulajdonosok fellélegezhetnek; nem fogják érezni azt a korai nyomást, hogy frissítsenek.

Ami a Galaxy Z Flip 5-öt illeti, úgy tűnik, hogy a Motorola nemrég megjelent Razr+ készülékével fog versenyezni. Az újonnan kiterjesztett fedőképernyőnek sokkal erőteljesebb élményt kell nyújtania, elnyomva a panaszokat, hogy a telefon kinyitása nélkül nem lehet semmit sem csinálni. Nem világos, hogy a Samsung külső kijelzője olyan rugalmas lesz-e, mint a Moto-é, amely támogatja bármilyen alkalmazás megnyitását, függetlenül attól, hogy valóban jól fog-e kinézni egy ilyen kis panelen, vagy sem. Itt is a szokásos Snapdragon 8 Gen 2 processzort, 8 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet várunk.

Ezek a telefonok egyike sem olyan izgalmas, mint az összehajtható telefonok szoktak lenni, de egy újabb pár lépcsőfokot jelentenek afelé, hogy az összehajtható telefonok ugyanolyan mainstreamek legyenek, mint bármi más.

Galaxy Watch 6 sorozat

Ha az okostelefonok nem kelti fel a figyelmed, akkor a Galaxy Watch 6 sorozat talán igen. A tavalyi évhez hasonlóan két órát kapunk: a Galaxy Watch 6 és a Galaxy Watch 6 Classic. És bár az utóbbi úgy hangzik, mintha a sportos Watch 5 Pro utódja lenne, a különböző modellnevek valami egészen másra utalnak.

Ami a kisebbik modellt illeti, idén egy újabb iteratív frissítés tűnik valószínűnek. Valószínűleg fekete, ezüst és egy fehér-arany változatban érkezik majd, amely különösen hasonlít a 2022-es modellhez. Nagyobb akkumulátorok és gyorsabb processzorok vannak terítéken, valamint a Wear OS 4 és a Watch One UI 5 megjelenésével rengeteg új szoftveres fejlesztést láthatunk majd.

A Galaxy Watch 6 Classic eközben a 2021-es Galaxy Watch 4 Classic-ra emlékeztet, és visszatér a forgó lünetta is. Bár lehet, hogy nem fókuszál annyira a futásra vagy a kerékpározásra, mint a Galaxy Watch 5 Pro, de minden olyan szoftveres fejlesztést tartalmazni fog, amelyet a Samsung a fitneszkövetéshez épített.

Galaxy Tab S9 sorozat

Végül pedig itt van a Galaxy Tab S9 sorozat. A két új telefon és két új viselhető eszköz mellett három táblagépet várunk, amelyek a mára kiöregedett Galaxy Tab S8-as sorozatot váltják le. Talán a táblagépek iránti viszonylagos érdektelenségnek köszönhetően a megjelenés előtt kihívást jelentett részleteket találni ezekről a táblagépekről.

Három modellre számíthatunk tehát, ezek pedig a Galaxy Tab S9, az S9+ és a hatalmas S9 Ultra -, amelyeket feltehetően olyan csúcskategóriás specifikációk hajtanak, mint a Snapdragon 8 Gen 2.

És talán egy meglepetés

A fenti termékek mindegyike részletesen kiszivárgott az elmúlt hónapokban, de a Samsung e hét kütyü mellett tartogathat számunkra néhány meglepetést is. Lehet, hogy újdonságot láthatunk a Samsung fejhallgatóinak kínálatában, vagy néhány izgalmas kiegészítőre is számíthatunk.

(via)

 

2023.07.25.

Ezeket már olvastad?

+