MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung nem újonc az intelligens kiegészítők szegmensében. Kínál okosórákat, okoskarkötőket, TWS fejhallgatókat és még otthoni okos kiegészítőket is. A SamMobile szerint hamarosan egy okosgyűrűvel is bővítheti portfólióját ebben a szegmensben.

A Samsung Galaxy Ring egy orvosi eszköz lesz

Új információk szerint a Samsung elkezdett dolgozni egy Galaxy Ring nevű okosgyűrűn. Ez Japánban gyártott áramkörökkel ellátott alkatrészeket használna, és az ujjukon viselő felhasználók az egészségi állapotuk, életfunkcióik és különösen a pulzusszámuk monitorozására használnák, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt egy okosóra lehetővé teszi.

A Samsung már az első hardvert is kifejlesztette, ami ehhez az okosgyűrűhöz szükséges, így hamarosan láthatjuk az első prototípust is. Közben a Samsung az év elején bejegyeztette a Galaxy Ring védjegyét. A Samsung még a Samsung Health alkalmazásban is megemlítette az okosgyűrűjét, amely az általa gyűjtött egészségügyi adatokat fogja megjeleníteni.

Nem a Samsung lesz az első

Oura RIng 3

 

A Samsung nem egyedüli lesz a piacon a megoldásáváal, hiszen az Oura által kínált intelligens gyűrűk már elérhetőek. Az okosgyűrű előnye, hogy szorosabban kapcsolódik viselője testéhez, mint egy okosóra, így állítólag pontosabb méréseket biztosít. A Galaxy Ring mellett a Samsung több más védjegyet is bejegyeztetett, többek között a Galaxy Circle, Galaxy Index, Galaxy Insight, Galaxy One, Galaxy Pulse és Galaxy Rhythm neveket.

(via)

2023.07.25.

Ezeket már olvastad?

+