MojAndroid
(x) hirdetés

A HONOR nem csak stílusos, a holdfázisok ihlette dizájnjával tűnik ki a kategóriájában, hanem bámulatos, 200MP-es kamerájával is, hiszen a fogyasztók számára az egyik legfontosabb, hogy milyen képeket lehet készíteni egy okostelefonnal. Ezért is helyezett a HONOR az új HONOR 90-be egy ennyire impozáns szenzort.

Elképesztő részletesség

A HONOR 90 kamerarendszerének koronaköve a 200MP-es főkamera, illetve 1/1.4”-os szenzora. A nagy érzékelővel bámulatos részletességgel lehet fényképeket készíteni, így a nagyfelbontású fotók részletgazdagok maradnak, még akkor is mikor rájuk is zoomolunk. Megelevenednek a színvariációk és a textúrák, legyen szó hatalmas tájképekről vagy egy személyesebb portréról.

Ehhez társul figyelemreméltó fényérzékelése. A szenzormérettel több fényt képes megörökíteni az eszköz, így alacsonyabb fényviszonyok között is szuperül teljesít, legyen szó gyertyafényes vacsoráról vagy éjszakai városi látképről. Ezen túl olyan képfeldolgozó algoritmusokat is alkalmaz, amik továbbfejlesztik ezen képességét, intelligensen állítva az exopozíciót, a zajcsökkentést és a színegyensúlyt a fényviszonyok függvényében. Ezeknek köszönhetően a környezettől függetlenül születhetnek csodálatos fotók.

Ezt a célt szolgálja a dedikált éjszakai mód is, ami még inkább segít abban, hogy a rossz fényviszonyok miatt se készüljenek gyengébb minőségű képek. A rendszer több expozíciós szinten készít egyszerre több fotót, amiket utána egyesítve hoz létre egyetlen képet. Ez a folyamat megnöveli a rögzíthető fény mennyiségét, így fényesebb és jobb minőségű fényképek születhetnek. Sőt, a módnak állványérzékelő funkciója van, így ha a telefon érzékeli, hogy stabil, akkor hosszabb expozíciójú fotókat lő, ugyanis nem áll fenn a kockázata az apró mozgások miatt elmosódásnak.

A telefon repertoárjának a része még a pixelsűrítés, ami egyszerre 200 millió pixellel járul hozzá a kiváló minőségű képekhez. Lényege, hogy több pixel áll össze egy úgynevezett szuperpixellé, ami a HONOR 90 esetében 16-az-1-ben arányt jelent. Ez a 200MP-et 12,5MP-re alakítja, ami elsőre minőségcsökkentésnek tűnhet, de valójában igenis jól jön gyenge fényviszonyok között. Minél nagyobb ugyanis a pixel, annál több fényt képes befogadni, így azok egyesítésével megnő a fényérzékenység, így a keletkező fotó fényerőssége és részletgazdagsága is.

Ultraéles portrék, bárhol, bármikor

A HONOR 90 fontos előnyei közé tartozik kiváló portré módja is, ami minimális erőfeszítéssel alkot profi portrékat. A telefon a 200MP-es szenzor mellett a 2MP-es mélységi kamera erejét is kihasználja, így megfelelő mélységű, realisztikus alkotások születhetnek remek bokeh hatással. A bokeh elhomályosítja a hátteret, és élesen tartaj a fénykép alanyát, így produkálva professzionális minőségű alkotásokat. A HONOR 90 ráadásul lehetővé teszi, hogy ennek a homályosításnak a mértékét a felhasználók állíthassák be.

A portré mód fejlett mesterséges intelligenciát is alkalmaz. Az MI felismeri a különböző helyzeteket és alanyokat, mint például az embereket vagy a háziállatokat, és ennek megfelelően végzi el a kamerabeállításokat úgy, hogy a lehető legjobban nézzen ki a fénykép.

Kimagasló bokeh a mélységi kamerával

A HONOR 90 mélységi kamerájának egyik már említett, kimagasló része az, hogy remek bokeh hatásokat és életszerű bőrtextúrákat képes megörökíteni. A 200MP-es főkamera és a 2MP-es mélységi kamera együtt eredményeznek jobb hatásokat, sokkal természetesebb lesz például az átmenet az éles alany és a homályosított háttér között – pont, mintha profi DSLR kamerával készültek volna a képek.

A nagyfelbontású 200MP-es kamerának köszönhetően pedig elképesztő tisztasággal jeleníthetőek meg az apró részletek is, mint például a szeplők az emberek arcán, a levelek erezetei vagy a szirmokon megpihenő harmatcseppek. Az MI algoritmusok pedig intelligensen erősítik fel a bőrtextúrát, természetesebb hatást keltve.

A HONOR 90 egy kedvező árú, de közel sem középkategóriás készülék, ami rengeteg prémium funkcióval van felszerelve. Pazar teljesítménye, innovatív funkciói, stílusos külseje és fantasztikus kamerái vonzóvá teszik mindenki számára, aki egy kiváló eszközt szeretne.

A HONOR 90 12+512GB-os verziója 239 990 Ft-os, míg a 8+256GB-os változata 219 990 Ft-os bruttó ajánlott fogyasztói áron kerül az üzletekbe. A készülék már előrendelhető az eMagnál, az akció keretében a telefon mellé most egy HONOR Pad X8 tablet is jár.

A HONOR 90-ről a HONOR hivatalos honlapján olvashatók további információk: https://www.hihonor.com/hu/phones/honor-90/

(x) hirdetés
2023.07.24.

Ezeket már olvastad?

+