MojAndroid
(x) hirdetés

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Toyota történelmet írt negyed évszázaddal ezelőtt a Toyota Prius, a világ első hibrid elektromos autójának bemutatásával. Az autó új irányba terelte az autóipart, és kikövezte az utat az elektrifikált járművek forradalmának.

Az ötödik generációs Prius új, lenyűgöző megjelenéssel és dinamikus hajtással okoz meglepetést, ugyanis a leghatékonyabb Prius kizárólag plug-in hibrid elektromos hajtással érkezik Európába. Továbbá az autó kettős DNS-e akár 86 kilométeres tisztán elektromos hatótávval egyesíti az akkumulátoros elektromos autók képességeit a fokozott hibrid elektromos teljesítménnyel.

A Prius hibrid rendszere javítja a vezetési élményt, valamint nagyobb teljesítményt és fokozott hatékonyságot biztosít. A 2,0 literes TNGA motor 152 lóerős (112 kW) teljesítményt nyújt, és az új, 163 lóerős (120 kW) első transaxle egységgel párhuzamosan működve 223 lóerős (164 kW) rendszerteljesítményt biztosít. Az előző generáció 122 lóerős (90 kW) teljesítményéhez képest az új plug-in hibrid Prius jóval nagyobb erőt, valamint kiváló és közvetlen gyorsulást biztosít.

Az immáron hazánkban is megrendelhető vadonatúj Toyota Prius 18,5 millió forintos induló ártól érhető el a magyarországi Toyota márkakereskedésekben.

(via)

Partnerünk az e-cars.hu

2023.06.28.

Ezeket már olvastad?

+