MojAndroid
(x) hirdetés

A Spotify még 2021 februárjában jelentette be, hogy hamarosan érkezik a veszteségmentes tömörítés (lossless), amelyet “Spotify HiFi”-nak neveztek el, azonban még azóta sem indult el. Azóta az olyan riválisok, mint az Apple Music, bevezették saját veszteségmentes megoldásaikat, ami nyilvánvalóan arra késztette a Spotify-t, hogy előrehozza a HiFi (belsőleg “Supremium” néven ismert) funkció bevezetését.

Most a Bloomberg arról számol be, hogy a HiFi talán végre készen áll a bevezetésre, de figyelmeztet, hogy az előfizetési ár magasabb lesz. Hogy mennyivel magasabb, az nem világos. Néhány hónappal ezelőtt volt egy felmérés, amely 20 dolláros árcédulát javasolt, ami a jelenlegi 10 dolláros Premium csomag duplája.

Ezek amerikai árak, bár lehet, hogy a Spotify előbb más piacokon is kipróbálja a HiFi-t, mielőtt az Egyesült Államokban is bevezetné (hasonlóan ahhoz, ahogy a Netflix is tesztelte a jelszómegosztási tilalmat más piacokon, hogy felmérje a vásárlói reakciókat).

A lossless streaming mellett a Spotify igyekszik megerősíteni szerepét a hangoskönyvek piacán  is. Jelenleg a hangoskönyveket egyesével árulják, ellentétben a zenei streaming “mindent tartalmaz” megközelítésével. Ez hamarosan megváltozhat, mivel a Prémium szintű felhasználók hozzáférhetnek majd a hangoskönyvekhez is. A Spotify korlátozni fogja, hogy mennyit hallgathatnak hangoskönyvekbő, de egyelőre nem világos, hogy ez a havonta hallgatott órák számát vagy a havonta hallgatott különböző címek számát jelenti majd. A hangoskönyvekhez való kibővített hozzáférés valószínűleg először más piacokon kap próbaüzemet, mielőtt megérkezik a fontosabb piacokra (ami várhatóan októberben történik meg).

Összehasonlításképpen: az Apple Music 11 dolláros havidíjas (diákoknak 6 dollár/hó) csomagja tartalmazza a veszteségmentes katalógushoz való hozzáférést. Az Amazon szintén nemrég állította be a Music Unlimited árát 11 dollárra (vagy 9 dollárra, ha van Prime előfizetésed).

 

(via)

 

2023.06.21.

Ezeket már olvastad?

+