MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung DeX lehetővé teszi, hogy a Galaxy telefonok és táblagépek asztali PC-kké váljanak. Az elmúlt öt év számos zászlóshajó telefonja támogatja, kivéve a Flip sorozatot. A SamMobile szerint ez hamarosan megváltozik, és a hamarosan megjelenő Z Flip5 végre megkapja a funkciót, amivel gyakorlatilag a legkisebb DeX-et támogató készülék lesz

A forrás nem árul el részleteket a funkcióról, illetve arról, hogy a régebbi kagylóhéjú összecsukható készülékek szoftverfrissítéssel kapják-e meg a funkciót. Feltételezhetjük, hogy a DeX mindenféleképpen működik majd a jelenlegi eszközökkel: kompatibilis HDMI-kábellel vagy vezeték nélkül a Miracastot támogató tévékkel és monitorokkal. PC-n csak USB-kábelre van szükség, feltéve, hogy az operációs rendszer Windows 10 vagy Windows 11.

Egy másik bizonytalanság a Dex Pad és a Dex Station kompatibilitásával kapcsolatos. Bár a jelenlegi és valószínűleg a jövőbeni Flip telefonok fizikailag csatlakoztathatók a tartozékok USB-C portjához, szoftveres támogatásra még szükségük van. Mégis, ha a Z Flipet nagy képernyőn lehetne használni, az egy újabb lehetőség lenne arra, hogy az összecsukható telefont vonzóbbá tegye a Samsung nagyobb tömegek számára is.

(via)

2023.05.16.

+