MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Drive az év elején elég jelentős frissítést kapott, és a Material You dizájnt hozta el a munkaterületre. Most a következő hetekben a Google Drive újabb, nagyon szükséges frissítést kap, ezúttal a spamvédelem frissítése formájában.

A Gmailhez hasonlóan a Google Drive is hamarosan spam mappát kap, amelybe minden nem kívánt, akaratod ellenére megosztott dokumentumot be tudsz majd dobni. A gyanúsnak vagy potenciálisan veszélyesnek ítélt fájlokat a spam mappába dobhatjuj majd, és ekkor a rendszer megkér majd, hogy jelöljd be hogy miért jelented az adott fájlt.

Amint a fájlokat a spam mappába helyezted, a rendszer leiratkoztat a frissítésekről. Nem tudsz majd kommentelni, megosztani, és nem kapsz értesítést a módosításokról. A spam mappában 30 napnál hosszabb ideig tárolt fájlok véglegesen törlődnek.

Ez az újdonság egy újabb minőségi frissítést jelent a Google Drive számára. Áprilisban a Google Drive asztali alkalmazásával könnyebbé tette annak kiválasztását, hogy hová szeretnénk áthelyezni egy adott fájlt. A Google emellett eltörölte a vitatott fájllimitet is, amely felső határt szabott a felhőalapú tárhelyplatformon tárolható fájlok számának.

A Drive május 24-től kezdi el bevezetni a spam mappát, és úgy tűnik, hogy mindenki számára elérhetővé válik.

(via)

2023.05.15.

+