MojAndroid
(x) hirdetés

Minden okostelefon életében eljön az az idő, amikor a gyártó leállítja a készülék szoftveres támogatását, frissítését és fejlesztését. A Samsung az egyik abszolút legjobb ebben a tekintetben, de az idő könyörtelen és nagyon gyorsan telik. Ezt bizonyítja most három középkategóriás modell is, amelyek már nem kapnak frissítést. A témára a Sammobile hívta fel a figyelmet.

A támogatás jelenlegi megszűnése a Galaxy A40, Galaxy A20 és Galaxy A10 készülékeket érinti. Mindhárom okostelefon 2019 első felében jelent meg Android 9.0 Pie operációs rendszerrel, és mindhárom fokozatosan frissült Android 11-re. Bár már nem kapták meg az újabb operációs rendszert, a biztonsági frissítések továbbra is érkeztek. Egészen mostanáig, ugyanis a gyártó most végleg megszüntette a szoftveres támogatást számukra. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosaik már nem kapnak frissítéseket.

A Galaxy A10 és A40 utoljára idén márciusban kapott biztonsági javítást, a Galaxy A20 tavaly decemberben.

Tablettek

Ez még nem minden. A támogatott eszközök listájáról mostanra már a régebbi tabletek is lekerültek. Konkrétan a Galaxy Tab S5e, a Galaxy Tab A 10.1 és a Galaxy Tab A S Pennel. Ezek a modellek szintén 2019-ben kerültek forgalomba. Az utolsó frissítés, amit kaptak, egy biztonsági javítás volt decemberben.

Ha van ilyen készüléked, nem kell aggódnod a funkcionalitás miatt. Az egyetlen különbség az lesz, hogy nem kapsz többé frissítéseket. Egyébként minden marad a régiben, és továbbra is teljesen működőképesek maradnak az eszközök.

(via)

2023.05.05.

Ezeket már olvastad?

+