MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple már 2024-ben elkezdheti használni a microLED paneleket – derül ki a The Korea Herald cikkéből. Ez már a harmadik alkalom, hogy egy harmadik különböző forrásból halljuk, hogy erre készül az Apple, ami arra utal, hogy a váltás elkerülhetetlen.

Az Institute for Information & Communications Technology Promotion (IITP) jelentése szerint az Apple arra törekszik, hogy végül maga gyártsa a paneleket, de az átállás kezdetén még nem lesz erre kész. Ezért továbbra is Dél-Koreából fogja beszerezni a paneleket, a megrendelések legalább 60%-át a Samsung Display és az LG Display kapja.

A szerves fénykibocsátó diódáról a mikro fénykibocsátó dióda kijelzőtechnológiára való áttérés 2024-ben kezdődik az Apple Watch Ultrával. Amint a panelek kiforrottak, az iPhone-ok is erre a technológiára fognak átállni. Az IITP azonban emlékeztetett, hogy ez legkorábban 2025-ben fog bekövetkezni.

A jelentés azt is megemlítette, hogy az Apple a Macbookokban lévő M1 processzorral a chipfüggetlenségre való törekvése gyengítheti az Intel, a Qualcomm és a Broadcom piaci dominanciáját, miközben megerősíti az olyan gyártókat, mint a TSMC és a Samsung Semiconductor. Ebben a csatában a tajvani gyártó lehet előnyben, mivel Arizonában bővíti gyárát, amely jövőre készül el.

(via)

2023.04.26.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+