MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung állítólag egy új chipkészleten dolgozik, amely várhatóan az Exynos 2400 nevet kapja. Egy a Twitteren megjelent információ szerint a SoC egy új RDNA2-alapú grafikus egységet fog tartalmazni 6WGP-vel. Ez négyszer annyi számítási egységgel rendelkezik, mint az Exynos 2200-ban található Xclipse 920 GPU.

A WGP a “workgroup processzor” rövidítése, és az AMD által kifejlesztett RDNA architektúra része. Egy WGP az új RDNA2 megoldásban 2 számítási egységet foglal magába, vagyis összesen 12-t kapunk. Eközben a korábbi GPU csak 3CU-val rendelkezett. Nyilván az olyan dolgok, mint az órajel és az architektúra is szerepet játszanak majd az összteljesítményben, de nem valószínű, hogy ezek drámaian megváltoznak.

A Samsung az AMD-vel és a játékfejlesztőkkel együttműködve dolgozik a ray tracing technológián a legújabb chipjeiben. Az egyik első játék az Androidra szánt Diablo: Immortal lett volna, de az Exynos 2200-mal működő okostelefonok a mai napig nem tudják futtatni a cím legmagasabb grafikai beállítását. Korábbi jelentések szerint az Exynos 2400-as egy 10 magos CPU-t tartalmaz majd, egy elsődleges Cortex-X4 maggal, két Cortex-A720-as egységgel magasabb frekvencián, további három alacsonyabb órajelű Cortex-A720-as maggal és négy energiatakarékos Cortex-A520-as maggal.

Az Exynos 2400 a várhatóan jövő év elején érkező Galaxy S24 sorozatban debütálhat.

(via)

2023.04.20.

Ezeket már olvastad?

+