MojAndroid
(x) hirdetés

A Consumer Intelligence Research Partners, ismertebb nevén a CIRP nemrégiben közzétett egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a már nem napi használatban lévő iPhone készülékek 85%-át elcserélik, eladják vagy családtagnak esetleg barátoknak adják tovább. A CIRP ma egy új jelentést tett közzé “Old iPhones are in Pretty Decent Shape” címmel, amelyben iPhone- és Android-felhasználókat kérdeztek meg arról, hogy milyen állapotban volt korábbi telefonjuk képernyője és akkumulátora, mielőtt elcserélték, elajándékozták vagy eladták őket.

A CIRP által közzétett felmérés eredményei azt mutatják, hogy az iPhone-felhasználók 21%-a és az Android-felhasználók 21%-a számolt be arról, hogy készülékük képernyője karcos, de használható volt, amikor lemondtak e készülékek tulajdonjogáról. Az Android-felhasználók 13%-a és az iPhone-felhasználók 13%-a számolt be arról, hogy telefonjuk kijelzője megrepedt, de még használható volt, amikor eladták, elcserélték vagy odaadták családtagjaiknak és barátaiknak.

Még mindig a szinkronban az iPhone-felhasználók 6%-a és az Android-felhasználók 6%-a mondta azt, hogy telefonjaik képernyője megrepedt, és használhatatlanná vált, mielőtt új tulajdonoshoz kerültek volna. Az egyetlen különbség a két platform között az, hogy míg az iPhone-tulajdonosok 61%-a mondta azt, hogy a telefonja kijelzője tökéletes állapotban volt, amikor eladták, elcserélték vagy elajándékozták, addig az Android-felhasználók 60%-a mondta ugyanezt a telefonja kijelzőjéről, mielőtt lemondott róla.

Ami az akkumulátor állapotát illeti, az iPhone-tulajdonosok 27%-a és az Android-felhasználók 25%-a nyilatkozott úgy, hogy készülékük akkumulátora egy teljes napig vagy tovább bírta töltés nélkül. Az iPhone-tulajdonosok 33%-a és az Android készülékkel rendelkezők 42%-a mondta azt, hogy az akkumulátor a nap nagy részét töltés nélkül is kibírta. Az iPhone- és az Android-tulajdonosok 25%-a egyaránt arról számolt be, hogy mielőtt lemondott volna korábbi telefonjáról, az akkumulátor fél napig bírta töltés nélkül.

Végül az iPhone-felhasználók 15%-a és az Android-felhasználók 7%-a mondta azt, hogy néhány óránként fel kell tölteniük telefonjuk akkumulátorát. Összességében úgy tűnik, hogy mind az iPhone-, mind az Android-felhasználók ugyanannyit tudnak kihozni használt telefonjaikból. Az androidos telefonok jellemzően nagyobb kapacitású akkumulátorokkal rendelkeznek, mint az iPhone modellek, ami valószínűleg megmagyarázza a felmérés akkumulátoros részének eredményeit.

A CIRP a következőket mondta végezetül:

Az évek során az Apple együttműködött beszállítóival, hogy az iPhone-okat tartósabbá tegye és javítsa az akkumulátorok élettartamát – és úgy tűnik, ez be is vált. Bár csak néhány éve kezdtünk el kérdezősködni a használt telefonok állapotáról, anekdotikusan úgy tűnik, hogy egyre kevesebb fogyasztó sétálgat repedt telefonokkal és gyenge akkumulátorokkal.

(via)

2023.03.30.

Ezeket már olvastad?

+