MojAndroid
(x) hirdetés

Az amerikai Android okostelefon-használók gyakran szembesülnek sértegétésekkel, amikor iPhone használókkal kommunikálnak. Mindez az olyan üzenetek miatt van, amelyek az iMessage alkalmazásban automatikusan SMS-üzenetekre váltanak, ha velük csetelnek. A PhoneArena információi szerint az új Sunbird alkalmazás fejlesztői előálltak egy olyan ötlettel, amely megoldhatja ezt a problémát.

Hogyan fog működni az új Sunbird Android alkalmazás?

Európában az iPhone-ok kisebb száma miatt az emberek nem találkoznak olyan gyakran az ilyen típusú célzásokkal. Amerika kicsit rosszabb helyzetben van,mivel az amerikaiak majdnem 80%-a használ iPhone-t. Az Androidhoz hasonlóan az iOS is rendelkezik kifinomult üzenetküldő kommunikációval, amely az azonos operációs rendszerrel rendelkező felhasználók között ingyenes, ez az iMessage.

Az Android-eszközök RCS technológiát használnak, amely titkosítja és elküldi az üzeneteket mobilinternet vagy a Wi-Fi-kapcsolat segítségével. Az iMessage alkalmazás hasonló elven működik. Az egyetlen különbség, hogy az iPhone-tulajdonosok kék háttérrel ellátott buborékokban látják a szöveget, amikor üzeneteket írnak, és a fogadó félnél is be van kapcsolva a szolgáltatás, amennyiben nincs, a rendszer hagyományos SMS-ként továbbítja az üzenetet. Ez történik jelenleg az Android esetében is: amint egy iPhone-os felhasználó egy androidos telefonnal rendelkező ismerősének küld üzenetet, akkor azok automatikusan átváltanak SMS-üzenetekre, amelyeket semmilyen titkosítás nem véd.

A fejlesztők jelenleg tesztelik a Sunbird alkalmazás első verzióját, amely az ígéretek szerint megoldja ezt a problémát a két platform között. A legnagyobb előnye a szövegbuborék háttérszínének megváltoztatása és az iMessage által kínált összes funkció elérhetővé tétele lenne. Az üzenetküldés természetesen Wi-Fi és adatátviteli hálózaton keresztül is elérhető lesz. Az alkalmazás hozzáfér majd az okostelefonon lévő összes névjegyhez is, beleértve a WhatsAppot és a Messengert is.

Jelenleg a béta verzió iránt érdeklődők csak a hivatalos alkalmazásoldalon keresztül tudnak feliratkozni a várólistára. Az alfa verzió már elérhető a Sunbird Messaging Discord szerverén.  Az alkalmazás a Google Play mellett a Samsung Galaxy App Store-ban és a Huawei AppGalériájában is elérhető lesz.

A fejlesztők emellett figyelmeztetnek a Play Store-ban található hamis Sunbird applikációra is. Ez veszélyes fájlokat és nagyszámú hirdetést tartalmaz. Ha érdekel az új alkalmazás, javasoljuk, hogy ellenőrzött forrástól telepítsd azt.

2023.03.21.

Ezeket már olvastad?

+