MojAndroid
(x) hirdetés

A Teslát, mint autómárkát rengetegen szeretik és szerte a világon összetartó közösségekbe tömörülve segítik egymást a tulajdonosok, mint ahogyan Magyarország legnagyobb Tesla Clubja is teszi azt. Ennek a ragaszkodásnak sok oka lehet, de az biztos, hogy kiváló autók nélkül mindez nem sikerülne.

Az Egyesült Államokban sokszor mérik különböző szempontok alapján az ott jelen lévő gyártókat és az elmúlt években a Tesla állandó jelenlévője a legjobban teljesítőknek. A kontinensen eladott elektromos autók közel 60 százalékát Elon Musk autói teszik ki, így igen jelentős vásárlói bázist tudnak megszólítani ezek a felmérések. Könnyedén egy szintre hozva ezt a vásárlói tömeget bármelyik olyan márka vásárlóival, akik belsőégésű motorral szerelt autókat vásárolnak.

Ezúttal a S&P Global vizsgálta meg egy tanulmányban azt, hogy melyik autómárka vásárlói érzik a legerősebb lojalitást, egy előre meghatározott szempontrendszer szerint értékelve az autómárkákat. Ezek az alábbiak voltak, mellettük a győztes márka neve:

  • Összességében vett hűség a gyártó felé: General Motors
  • Összességében vett hűség a márka felé: Tesla
  • Etnikai piaci hűség a márka felé: Tesla
  • Leginkább fejlődő márkahűség: Tesla
  • Összességében vett hűség a kereskedés tekintetében: Subaru
  • Legerősebb új ügyfélbázist szerezni képes márka: Tesla
  • Legerősebb bizalom az alternatív hajtásláncok iránt: Tesla

A fenti szempontrendszerből világosan látszik, hogy jelenleg a Teslának nem igen van kihívója az elektromos meghajtás tekintetében. A kereskedői hálózat kapcsán a Subaru volt a leginkább kedvelt és ha Elon Muskon múlik, a Tesla ebben a kategóriában nem is fog soha nyerni, hiszen az eladásokat saját kézben tartják, mint ahogyan a szervizelést és az alkatrészellátást is. Autót rendelni a nagyon kevés kivételtől eltekintve csak online lehet, így már csak ezért sincs ezen a téren jelenléte a Teslának.

Amiben viszont a márka verhetetlen, az a saját töltőhálózatuk, a Supercharger. A világ szinte minden országában fellelhető villámtöltők segítségével a márka autói biztosan utazhatnak bármerre. Ezen felül ott van még a szoftver is, ami a közeljövő autóinak a lelke és az olyan nagy neveknek, mint a Volkswagen is eléggé meggyűlik a baja. Ezek nyilván változhatnak, de jelenleg a Tesla a legerősebb versenyző e-autó fronton.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2023.03.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+