MojAndroid
(x) hirdetés

A Tecno stílusosan kezdte debütáló MWC megjelenését az új Chameleon színváltós technológia bemutatásával. A megoldás az okostelefon hátlapjába ágyazva egy gombnyomással a legkülönbözőbb színmintákat képes előállítani.

A Chameleon színező technológia egy teljes spektrumú, elektromos vezérlésű prizma színező technológia, amely egy szubmikronos prizmaanyagból készült rácsot használ, amely elektromos mező alkalmazásakor irányt változtat. A prizma irányának pontos szabályozásával az anyag több különböző hullámhosszúságban képes megtörni a fényt, így az irizáló színek széles skálájának látszatát kelti.

Hogy egyértelmű legyen, az anyag nem kijelző, és nem termel fényt. Ehelyett visszaveri a fényt a felületéről, és közben megszínezi azt.

A szubmikronos prizma elrendezése manuálisan vezérelhető a készülék szoftverén keresztül, így vagy manuálisan választhatunk az összesen 1600 különböző szín közül, vagy esetleg automatikusan változik az akkumulátor állapota, a zene vagy az értesítések alapján. Ez akár 2 milliószor is megtehető, így meglehetősen tartós megoldásról beszélünk még a nap folyamán történő többszöri változtatás esetén is.

Az anyag 0,03 másodperc alatt képes színt váltani. Az energiafogyasztása is elhanyagolható: egy nap alatt 100 váltás annyi energiát igényel, mint egy 5 perces videó megtekintése.

A Tecno számára nem idegenek a színváltó hátlapok. Tavaly a vállalat piacra dobta a Techno Camon 19 Pro Mondrian Editiont, amelynek hátlapján polikromatikus fotoizomer technológiát használtak, amely a napfény UV-sugárzásának hatására színt váltott.

Bár az új Chameleon színező technológia még nem került piacra, valószínűleg előbb-utóbb láthatjuk majd.

(via)

2023.02.27.

Ezeket már olvastad?

+