MojAndroid
(x) hirdetés

2021 végén az Oppo piacra dobta első összehajtható készülékét: a Find N-t. Az eszköz akkor enyűgözte az AP korábbi vezető szerkesztőjét, Ryne Hagnert, aki akkor azt is állította, hogy az Oppo összecsukható telefonjának sikerült egy csapásra megugrania a Samsung Galaxy Z Fold 3-at. Egy évvel később, 2022 decemberében a cég két új, különböző formájú összecsukható eszközt jelentett be: a phablet méretű Find N2-t és a kagyló alakú Find N2 Flipet, azonban ezek sajnos csak a kínai piacon érhetőek el. Azonban úgy tűnik, hogy az OPPO most változtat, és az idei MWC-n bemutathatja az N2 Flip-et Európában is.

A SnoopyTech kiszivárogtatója a Twitteren azt állítja, hogy az Oppo Find N2 Flip európai és globális bevezetését az MWC 2023-on jelenthetik be. Ha igaz, ez lenne az első összehajtható termék a cégtől, amelyet hazai piacán, Kínán kívül dobna piacra. Az N2 Flip kagylószerű formája hasonló a Samsung Galaxy Z Flip termékcsaládjához.

Míg az Oppo Find N2 Flip 2022 decembere óta kapható Kínában, a teljes specifikáció eddig nem volt elérhető. A most megosztott adatlap alapján az összehajtható telefon kívül egy 3,26 hüvelykes kijelzőt kap majd, 60 Hz-es frissítési gyakorisággal. Ez lehetővé teszi, hogy a kijelzőt keresőként használhassuk például szelfik rögzítése közben, így jobban használható, mint a Galaxy Z Flip 4 1,9 hüvelykes fedlapkijelzője.

Az Oppo egy következő generációs zsanért is használ a Find N2 Flip-en a lehető legkisebb gyűrődés érdekében. A fő összecsukható kijelző 6,8 hüvelykes, 21:9-es képaránnyal és 120 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. A kínai változathoz hasonlóan a Find N2 Flip globális változata is a MediaTek Dimensity 9000+ chipjét fogja használni. Ez a cég 2022-es zászlóshajó chipjének túlhúzott változata, 5%-kal gyorsabb CPU-val és 10%-kal gyorsabb GPU-val. A telefon 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel érkezik.

Ami a kamerákat illeti, a Find N2 Flip egy 50 MP-es Sony IMX890 elsődleges kamerát, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű kamerát és egy 32 MP-es IMX709 szelfi kamerát kap.

Egy másik terület, ahol az Oppo összehajtható telefonja felülmúlja a Samsung flip telefonját, az akkumulátor kapacitása. Lényegesen nagyobb, 4300 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, mint a Flip 4 3700 mAh-s cellája. Még jobb, hogy a Flip 4 csekély 25 W-os teljesítményéhez képest gyorsabb 44 W-os töltési sebességet támogat.

Európában Android 13-alapú ColorOS 13 operációs rendszerrel fog megjelenni az összehajtható készülék. Az Oppo új szoftverpolitikája értelmében a telefonnak négy fő ColorOS-frissítést kell kapnia, valamint öt évnyi biztonsági frissítést.

Ha az Oppo az újdonság árát a  Galaxy Z Flip 4 alá tudja pozícionálni, akkor akár le is taszíthatja az összecsukható telefonok képzeletbeli trónjáról a Samsungot.

(via)

2023.01.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+