MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi első autója valóban úton van, a legfrissebb fotók bepillantást engednek a cég által Modenaként emlegetett EV téli tesztelésébe. A képeken látható járművek sorozat gyártásra késznek tűnnek, ami azt sugallja, hogy a 2024-es bevezetési dátum meglehetősen reális.

A fotók Belső-Mongóliából származnak, amely tökéletes körülményeket kínál az extrém időjárási tesztekhezé. A cég nagy valószínűséggel az akkumulátor teljesítményét vizsgálja hideg körülmények között, és a jármű hóban való kezelhetőségén is dolgozik.

Az egyik kínai blogger szerint maga a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun is csatlakozott a tesztpilótákhoz, és részt vesz a mongóliai téli teszteken. Nem lenne túl nagy meglepetés, Jun nemcsak nagy autórajongó, de a modenai projekt is közel áll a szívéhez. A Xiaomi csak 2021 szeptemberében döntött úgy, hogy terjeszkedik az autóipari piacokon. A vállalat közel 1,5 milliárd dollárt fordított erre a projektre, és a sok szabályozási késedelem és fejlesztési probléma ellenére úgy tűnik, hogy a projekt jól halad. A gyártás megkezdésének hivatalos célja 2024 első fele.

Kezdetben a vállalat BYD Han autókat használt az autonóm vezetési szoftver fejlesztéséhéz, és az első Xiaomi autókat csak a közelmúltban vették észre a kínai utakon, ekkor bukkant fel a Modena kódnév is.

A legtöbb elektromos szedánhoz hasonlóan a Xiaomi Modena is nagyon aerodinamikus, hosszú motorháztetővel és enyhén hátrafelé süllyedő tetővonallal. Természetesen megtalálhatók behúzható ajtókilincsek és LiDAR érzékelők is.

A kínai média szerint a Xiaomi Modena három változatban lesz elérhető. A két belépő modell BYD LFP „blade” akkumulátorokat használ, míg a csúcsverzió a legújabb CATL Qilin akkumulátorcsomagát kaphatja. Az infotainment rendszert a Qualcomm legújabb 8295 chipjei kezelik, amelyek 30 TOPS NPU számítási teljesítményt kínálnak.

Ami az árat illeti, a Xiaomi meglehetősen szerény célokat tűzött ki maga elé, mivel a hírek szerint az autó ára 38 350 és 51 650 dollár között lesz. Ez Kínában az elektromos autók árkategóriájának közepén van, így a Modena nagyon kedvező ajánlat lehet a piacon. A Xiaomi állítólag már dolgozik második, Lemans kódnevű járművén is, amely a tervek szerint 2025-ben kerülhet forgalomba.

(via)

(x) hirdetés
2023.01.18.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+