MojAndroid
(x) hirdetés

2021 júniusában egy jelentés arról szólt, hogy a Google az Eszközkereső funkció fejlesztésére törekszik, hogy az Apple Find My hálózatával azonos szintre hozza azt. Ez utóbbi képes nyomon követni az elveszett vagy ellopott iPhone-okat, iPad-táblagépeket, Mac-eket és AirTag-követőket, még akkor is, ha azok a Wi-Fi és Bluetooth hatótávolságán kívül vannak. Magyarul, a Find My hálózat meg fogja találni ezeket az eszközöket akkor is, ha azok ki vannak kapcsolva.

A Google Készülékkereső funkciója jelenleg csak azokat a telefonokat követi nyomon, amelyeken bejelentkeztek a Google-fiókjába, nem tud segíteni másoknak az elveszett vagy ellopott eszközeik megtalálásában. Most viszont úgy tánik, hogy az Android-eszközök világszerte egy egységes hálózatot alkothatnak majd, így segítve, hogy megtalálhassuk elveszett vagy ellopott Android- vagy Wear OS-eszközünket.

A Google 2022. decemberi Play Áruházhoz kiadott bejegyzésben kiemeli, hogy a frissítés a következő funkciót is tartalmazza:

A Find My Device mostantól támogatja az Android-eszközök titkosított legutolsó ismert helyjelentéseit egy új, adatvédelmi központú keretrendszer használatával.

Ez azt jelezheti, hogy a Google azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a Készülékkereső funkciónak, hogy internetkapcsolat nélkül is nyomon kövesse az elveszett vagy ellopott Android-eszközöket. A frissített Készülékkereső hálózattal a többi Android-eszköz helyszolgáltatása segíthet megtalálni más Android-felhasználók hiányzó készülékeit. Mivel az információ titkosítva lenne, csak a „felfedezett” eszköz tulajdonosa tudná, hol található.

Világszerte több mint 3 milliárd Android-eszköz van, így a Find My Device hálózat rengeteg területet lefedhetne. Az Apple Find My hálózata is így működik, ahogy az Apple is leírja azt:

A Find My hálózat egy titkosított névtelen hálózat, több száz millió Apple-eszközből, amely segíthet megtalálni az adott eszközt

Bár a kiadási jegyzékben már megjelent, hivatalos kommunikáció még nem történt a Google részéről, hogy mikor fog megjelenni ez a nagyon hasznos funkció.

(via)

2022.12.19.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+