MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android TV 13 hivatalosan is megjelent, de jóeséllyel a közeljövőben egyetlen eszközön sem lesz elérhető. A Google szerint ez inkább a fejlesztők szempontjából mérföldkő, mivel az Android TV frissítései általában lassabban érkeznek meg, mint a hagyományos android frissítések. Úgy tűnik, hogy még a Google saját Chromecast eszközei is csak az év elején kaphatják meg az Android TV 13-t.

A legfőbb változások között van, hogy a HDMI állapotváltozások kommunikálhatnak az Android TV 13 MediaSession életciklusán, ami segítheti a HDMI csatlakozón át táplált eszközök energiamegtakarítását vagy a tartalom pillanatnyi megállítását, a HDMI állapotváltozásakor. Az AudioManager API-t mostantól a fejlesztők arra is használhatják, hogy a tartalom lejátszásának megkezdése előtt előre meghatározzák, melyik hangformátum optimális a tartalomhoz.

Az egyéb változtatások közé tartozik az új billentyűzetkiosztás, valamint az a lehetőség, hogy a játékfejlesztők a fizikai billentyűzet billentyűire a tényleges helyük alapján hivatkozzanak, mindkettő az InputDevice API fejlesztése révén. A hangleírásokhoz van egy új, rendszerszintű kapcsoló és egy API, amely lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy felismerjék és használják ezt a beállítást hangleírások létrehozására a felhasználó beállításaival összhangban.

Ahogy fentebb írtuk, nem valószínű, hogy egyhamar megjelenik az Android TV 13 a fogyasztói eszközökön, de ha valaki fejlesztőként dolgozik, akkor már hozzáférhet az újdonsághoz ADT-3 fejlesztői eszközön, vagy az Android Emulator for TV-n keresztül.

(via)

2022.12.07.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+