MojAndroid
(x) hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a Xiaomi be akar lépni az elektromos autók világába. A technológiai vállalat ígérete szerint 2024-ig piacra dobja első, saját elektromos autóját és esőkörben a hazai piacra lépne be, ahol rekordszámú e-autó található.

A Bloomberg nemrég megjelent cikke szerint a Xiaomi megtalálhatta azt a partnert aki az elektromos autóit gyárthatja. Ez a vállalat nem más, mint a BAIC. Az információk szerint a Xiaomi felgyorsította a tárgyalásokat a honfitársukkal, hogy a pekingi üzemükben gyárthassák le a tisztán elektromos autóikat. Azért esett a BAIC-ra a választás, mert pletykák szerint a Xiaomi nehézségekbe ütközött a kínai kormány engedélyeinek kiadása során, hogy egyedül gyárthassa le elektromos autóit. A BAIC-nak pedig már megvan a működőképes infrastruktúrája és rendelkezik a szükséges termelési kapacitással.

A BAIC a 2. számú Hyundai-üzemét bocsátaná a Xiaomi e-autóinak a gyártására, amit 2008-ban avattak fel Pekingben. Mivel az üzem “régi” ezért jelentős fejlesztésekre lenne szükség, hogy felkészítse a gyártósorokat az elektromos modellek gyártására, viszont így minden adottsága meglenne a Xiaomi-nak a céljai eléréséhez.

Egyelőre sem a Xiaomi, sem a BAIC nem erősítette meg a partnerséget. Várhatóan a Xiaomi szeptemberben bemutatja első prototípus modelljét és a következő években akár négy tisztán elektromos autóról is leránthatja a leplet a Xiaomi.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.09.05.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+