MojAndroid
(x) hirdetés

A hivatalos Tesla oldalán megjelent a régóta várt, kisebb akkumulátorral ellátott Tesla Model Y és annak magyarországi ára.

Teslamag beszámolója szerint a Tesla megkapta a Model Y új, kisebb akkumulátorral és jobb árcímkével ellátott változatának uniós típusengedélyét a holland hatóságoktól. A Tesla belsős kódja alapján a Y7CR névre hallgató új Model Y akkumulátorkapacitása 55 kWh lesz BYD Blade akkumulátorral, nagyjából 455 kilométeres WLTP hatótávval. Ezzel a kapacitás és a hatótávolság jóval a jelenlegi konfigurátorban korábban bemutatott két változat alatt van, amelyek 514, illetve 533 kilométert tudnak megtenni.

Nos, a fenti hírek igaznak bizonyultak és ma reggeltől Magyarországon is rendelhető a legolcsóbb Tesla Model Y a hivatalos Tesla oldalon.

A Tesla Model Y alapára 24 499 900 Ft-tól kezdődik és ha gyorsan megrendeljük akkor akár még idén december és jövő február között átvehetjük az 455 km hatótávú hátsókerék-hajtással ellátott újdonságot.

A pletykák szerint a legolcsóbb Model Y BYD Blade akkumulátoraival szereltek lesznek és Berlinben készülnek. Ezen pletykákat egyelőre homály fedi, azonban a kiszállítások után egyből fény derül a legolcsóbb Model Y minden titkára.

 

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

(x) hirdetés
2022.08.29.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+