MojAndroid
(x) hirdetés

Megfelelve a norvég törekvéseknek, melyszerint az országban 2025-től csak elektromos új autókat lehet majd értékéseíteni, a Volkswagen bejelentette, hogy már 2024-től eleget tesz a szabályozásnak.  A német gyártó lépése példaként szolgálhat a konkurenseknek is.

Tavaly Norvégiában az eladott autók 64,5 százaléka teljesen elektromos volt. Ez a szám a varákozások szerint idén év végére 83%-ra nőhet, majd 2023 végére már 95%-al számol a kormány, így itt futhatunk majd bele a legtöbb elektromos autóba Európában.

Bár  a kormány jelenleg még nem korlátozza a belsőégésű motorral szerelt modellek értékesítését, a kereslet meglehetősen alacsony irántuk, ez is alátámaszthatja a Volkswagen lépését, hogy már 1 évvel hamarabb teljesíti az elvárásokat. Más európai országok is hamarosan Norvégia nyomdokaiba léphetnek, az EU célja pedig, hogy néhány év múlva a tagállamokban már ne lehessen belsőégésű motorral új gépjárművet értékesíteni, és néhány éven belül maga az Európai Unió is rávezeti őket erre.

Összehasonlításképpen megemlítjük, hogy az Egyesült Államokban jelenleg mindössze 6 százalék az új eladott elektromos autók aránya.

(x) hirdetés
2022.08.22.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+