MojAndroid
(x) hirdetés

A Wear OS meglehetősen robusztus alkalmazásválasztékkal rendelkezik. Az egyik legnépszerűbb a Google Térkép, amely segítségével eljuthatunk egyik helyről a másikra anélkül, hogy hozzá kellene érnünk a telefonunkhoz.

A Google azt ígéri, hogy a jövőben a navigációhoz már a telefonunkra sem lesz szükség. A Samsung tegnapi Galaxy Unpacked rendezvényén a Google bejelentette, hogy a Wear OS rendszeren futó Google Maps telefon nélkül is támogatja a navigációt. A Google különösebben nem részletezte a hírt, így nem tudjuk, hogyan fog működni, egyelőre annyi biztos, hogy még idén megjelenik a frissítés.  A támogatott eszközök listája is kérdéses még, tekintettel azonban arra, hogy a Google a Samsung Galaxy Watch 5 piacra dobásakor jelentette be a funciót, biztosak lehetünk benne, hogy először ezen az eszközön lesz elérhető.

A működéssel kapcsolatban jelenleg két feltételezés van: az egyik szerint az útvonalat a telefonon megtervezzük, majd a Bluetooth kapcsolaton kereszül az adatok szinkronizálódnak az órával, a másik szerint a navigáció LTE kapcsolatot fog használni. Ezesetben viszont egy korlát már biztosan meg fogja határozni a támogatott eszközök listáját, hiszen nem mindegyik okosóra rendelkezik LTE kapcsolattal.

Egyelőre tehát túl sok információ nem áll rendelkezésre, mindenesetre reméljük még idén valóban elérhetővé teszi a Google, egy olyan megoldással, amit a lehető legtöbben kitudnak majd használni.

(via)

 

2022.08.11.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+