MojAndroid
(x) hirdetés

Ez eddig nem lenne hírérték, ha azt feltételeznénk, hogy a bárki ujja a hozzátartozó telefont jelentené, de sajnos nem így van. A probléma az, hogy bárki ujja bármelyik Pixel 6-ost feloldhatja.

A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatos problémát elsőként a Beebom fedezte fel (1:15-nél kezdődik az alábbi videóban), majd a Geekyranjit is ugyanebbe a defektusba futott.  A készülék nem csak és kizárólag regisztrált ujjlenyomattal oldható fel. Sőt, még csak az sem feltétel, hogy ugyanazon ember ujjai legyenek. Valljuk be, ez így teljesen megrendíti az egyik legbiztonságosabb biometrikus védelemi megoldásba vetett bizalmat.

Bár úgy tűnik, a probléma nem minden esetben jelentkezik, az Android Central csak némi bizonytalanságot tapasztalt az ujjlenyomatolvasó működésével kapcsolatban a teszt során, ahogy az Android Authority is, számos felhasználó tapasztalta már ezt a problémát, aminek a Redditen adtak hangot.

A Google eddig nem kommentálta a hírt, így nem tudhatjuk, hogy a probléma valójában mennyire komoly és javítható-e szoftveresen.

(via)

2022.07.27.

Ezeket már olvastad?

+