MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Street View hivatalosan is 15 éves lett és évfordulójának megünneplésére a Google bejelentette, hogy kifejlesztett egy új Street View kamerát, amely elég kicsi ahhoz, hogy bárhol és bármilyen járműben elférjen.

A cég leírása szerint a kamera nagyjából akkora, mint egy házimacska, és mindössze 15 fontot (7 kg) nyom. A cég még mindig kísérletezik az új kamerával, amely egy teljes Street View kamera erejét és felbontását fogja magába foglalni, egy olyan méretre csökkentve, amely elég kicsi ahhoz, hogy az ember könnyen felemelje és bárhová magával vigye, így tökéletes lesz olyan területeken, amelyeket a Google még nem térképezett fel kiterjedten, mint például az Amazonas esőerdője.

A Google ígérete szerint ezenkívül bármely tetőcsomagtartóra könnyen rögzíthető lesz, és a felhasználók mobileszközzel is kezelhetik majd. Ez azt jelenti, hogy a járműveket nem kell széleskörűen átalakítani, és a felhasználóknak nincs szükségük bonyolult feldolgozó fotó berendezésekre sem. A Google szerint ez megkönnyíti majd a hibridek és elektromos járművek használatát is.

A kamera személyre szabható lesz, és a rendszer képes lesz a LIDAR segítségével még részletesebb képeket gyűjteni. Ez azt jelenti, hogy az olyan tereptárgyak, mint a sávjelzések, a közlekedési táblák de még a kátyúk is felismerhetőek lesznek a kamera számára. A Googlenek a múltban teljesen új kamerarendszereket kellett kifejlesztenie, amikor különböző típusú képeket akart gyűjteni.

Mindezek az új képességek lehetővé teszik a Google számára, hogy még hasznosabbá tegye Maps és Street View programjait. A vállalat azt tervezi, hogy mesterséges intelligenciát használ, hogy a Térképeket a lehető legfrissebbé tegye, az Élő nézet pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kibővített valósággal átfedjék a valós világot. Az Immersive View eközben lehetővé teszi a térképfelhasználók számára, hogy ténylegesen bemenjenek az üzletekbe, vagy hogy megnézzék a vállalkozásokat.

Végül, az Utcakép 15. évfordulójának megünneplésére a Maps felhasználóinak lehetőségük lesz arra, hogy navigációs ikonjukat Utcakép autóra cseréljék úgy, hogy a vezetési navigáció használatakor egyszerűen megérintik a jelzőgombot. Eközben a számítógépen születésnapi ruhába öltözik az emberke, akit a térképen bárhová ledobhatunk, hogy elérjük az Utcaképet.

A végére pedig álljon itt 10+1 hasznos tipp a Google Mapshez az Alapjárat.hu-s srácoktól:

(via)

2022.05.30.

+