MojAndroid
(x) hirdetés

Az egyik legfrissebb szivárgás a Xiaomi abszolút csúcsmodellje kapcsán a hátlaphoz kapcsolódik, amiről eddig is tudtuk, hogy egy óriási, túlzás nélkül páratlan méretekkel rendelkező kamerasziget bukkan majd fel rajta, de ezen felül az anyaghasználat tekintetében is különösnek bizonyul.

Még ha nem is annyira közvetlen elődjéhez, mint a piac más szereplőihez viszonyítva, hiszen a minden tekintetben prémium plusz hardver, kijelző, kamera és töltési technológia mellett az Ultra már nemcsak hagyományos üveghátlappal lesz elérhető – akár többféle árnyalatban –, hanem kerámia hátlappal is választhatjuk majd.

Mindezt ráadásul kétféle színben, így akár fekete vagy fehér kerámia burkolattal is hazavihetjük a készüléket, sőt felbukkantak olyan értesülések, miszerint érkeznek majd vegán bőrkötéssel ellátott variánsok, amelyek szintén egészen érdekesnek bizonyulnak már így látatlanban is.

Májusban érkezhet a Xiaomi 12 Ultra

A korábbi értesülések szerint egyébiránt a Xiaomi 12 Ultra csak májusban kerülhet majd fel a boltok polcaira, de akárcsak az alapmodellek esetében, a hazai piacon sokkal később, valamikor a nyáron számíthatunk rá.

Ami biztos, hogy a Mi 11 Ultrához hasonlóan csak kevesek kiváltsága lesz, világszerte korlátozott készlet áll majd a felhasználók rendelkezésére, hiszen ez a készülék mindenből a legjobbat kapja.

Példának okáért lapkakészletből egy Snapdragon 8 Gen 1 található majd benne, és míg kijelzőből 120Hz-es QHD+ AMOLED panelt kapunk, a 4900 mAh-s akkumulátor esetében a 120W-os szupergyors töltés is biztosra vehető.

Akárcsak az, hogy a készülékre gyárilag Android 12 és MIUI 13 páros kerül, tehát egy igencsak ütőképes szoftveres megoldásról beszélhetünk majd, az árát azonban egyelőre még a spekulánsok sem merték megtippelni.

Ami szinte biztos, hogy bőven a félmilliós lélektani határ felett leszünk vele, hiszen a Xiaomi 12 Pro is majdnem megközelítette ezt az összeget.

(forrás)

2022.05.27.

+