MojAndroid
(x) hirdetés

Lehangoló, bár a jelenlegi helyzet ismeretében cseppet sem meglepő eredményeket hozott a Trendforce kutatása az okostelefonok piacáról, ráadásul a piackutatónál úgy gondolják, hogy még a lentnél is van lejjebb, írta meg a HVG.hu

A TrendForce piackutató legújabb jelentése sötét képet fest az okostelefon-piac közeljövőjéről: tovább fognak csökkenni az eladások. Már az idei év első negyedévének a teljesítménye sem volt fényes, 12,8 százalékos csökkenést mértek a tavalyi év hasonló időszakához képest, ráadásul Kína „zéró Covid” politikája miatt is további szállításcsökkenések várhatók.

Összegezve az eddigi első félévet, a negatív adatok elsősorban a kínai leállások gazdaságra gyakorolt hatásának tudhatók be, míg a második félévi korrekciók az inflációs válságot emelik ki. Az egész évre szóló teljes termelési előrejelzést 1,333 milliárd darabra módosítják, és a jövőben még van lehetőség a lefelé történő módosításra.

A TrendForce szerint továbbra is Kína marad a legjelentősebb piac az okostelefon-szállítások tekintetében, de 24,2 százalékról 21,1 százalékra csökken a részesedése, majd India következik 13,1 százalékkal, a harmadik pedig az Egyesült Államok, 11 százalékkal.

(forrás)

2022.05.16.

+