MojAndroid
(x) hirdetés

Mindenki tart otthon olyan értéket, amire vigyázni szeretne. Ennek apropójából már számos biztonsági kamerával foglalkoztunk, amelyek elérhetők többek között a xiaomi.hu webshop kínálatában. Most teszteljük a Imilab EC2 Wireless Home Security Camera készüléket, ami egy kültéri kamera, méghozzá Full HD felbontású képpel, beépített akkumulátorral, okostelefonos vezérléssel, ráadásul még a Mi Home rendszerhez is társítható.

A lenti videóban mindenről beszélünk részletesen, de szögezzük le, hogy kétféle változatban kapható a kamera. Vagy önmagában (link), vagy pedig gatewayjel együtt (link). Egy gatewayhez négy eszköz kapcsolható és mindenképpen szükségünk van rá, hiszen ezt kell a Mi Home-hoz hozzáadni. De először beszéljünk a kameráról. IP66-os védettségének köszönhetően kültéren még záporban is helytáll, az alján pedig van egy ajtó, ami mögött microUSB csatlakozó bújik meg. A látószöge 120 fok, a felbontása pedig Full HD, éjszakai is lát az infráknak köszönhetően.

Nagy előny az Imilab EC2 Wireless Home Security Camera esetén, hogy PIR, vagyis infravörös mozgásérzékelő szenzorral lett ellátva, így valós időben követi, hogy mi történik a kamera előtt, plusz a téves riasztásokat is minimalizálja, köszönhetően még az AI emberi alak felismerésének. Van rajta hangszóró és mikrofon, a titkosítás pedig AES 128, plusz ugye eleve csak jelszóval védett hálózaton keresztül tudunk hozzáférni. A legjobb tulajdonsága mégis az 5100 mAh-s beépített akkumulátor, amivel 3-4 hónapig is elvan, így még a kábelekkel sem kell bajlódni. Mivel külső akkuról is tölthető, így menet közben is lehet etetni, nem kell leszerelni.

A fenti videóban látható, hogyan kell a Mi Home-hoz kapcsolni, de a lényeg, hogy kizárólag 2,4 GHz-es hálózatokon működik és magát a gatewayt kell hozzáadni, majd ehhez lehet hozzáadni a kamerát. A hubon van microUSB csatlakozó, microSD kártyahely (max. 64 GB), valamint ethernet port, a teljes szett dobozában ilyen kábelt is találunk. Az iOS-re és Androidra elérhető alkalmazáson keresztül láthatjuk a kamera képét, értesítést kapunk a mozgásokról, plusz le is tudjuk menteni a felvételeket.

Az Imilab EC2 Wireless Home Security Camera tehát kiváló készülék, ami segít biztonságban tudni a kertben, erkélyen, teraszon tárolt dolgokat, de akár bármikor rá is kukkanthatunk a házikedvencünkre.

Ez a cikkajánló a Xiaomilife.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

 

2022.03.25.

+