MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung bemutatja a Galaxy Tab S8 szériát, amelyben a Galaxy Tab S8 és S8+ mellett érkezik a sorozat történetének legnagyobb kijelzőjével és kiemelkedő teljesítménnyel rendelkező Tab S8 Ultra is. A könnyen hordozható készülékben megtalálhatók a kifinomult hardveres megoldások, a produktivitást segítő funkciók és a Galaxy ökoszisztéma szolgáltatásai is, amelyekkel a Tab S8 kiváló eszköz lehet a folyamatos online jelenlét és a videoalapú kommunikáció világában. A Galaxy Tab S8 széria sokoldalúságának és kreatív lehetőségeinek köszönhetően a felhasználók szinte bárhol, bármikor elkezdhetnek játszani vagy dolgozni.

A táblagépeket egyre gyakrabban használják videóhívásokra és streamelésre. A Galaxy Tab S8 készülékek ultraszéles látószögű előlapi kameráinak, a három mikrofonos rendszernek és az Automatikus kameraigazításnak[1] köszönhetően a hívások még gördülékenyebbek lehetnek. A Többablakos móddal[2] és a Samsung DeX-szel még hatékonyabb lehet a munka, a fájlok megosztása pedig biztonságosabbá válhat a jelszóval védett Gyorsmegosztással[3]. A teljesítményt a Samsung új, 4 nm-es processzora biztosítja, a dobozban megtalálható S Pennel pedig minden korábbinál kényelmesebb lehet a jegyzetelés. Az új Tab S8 kialakítása az eddigi legkeskenyebb a Galaxy Tab sorozatban, az ellenállóságról pedig a Samsung Armor alumíniumából[4] készült keret gondoskodik. A Galaxy Tab S8 széria, amelyen olyan funkciók érhetők el, mint a Második kijelző és az Automatikus váltás Galaxy Buds fülhallgatókkal[5], kiválóan használható a Galaxy ökoszisztéma részeként.

Az első Galaxy Tab S8 Ultraval kinyílik a világ

A Galaxy Tab S8 Ultra a Samsung táblagépei között egyedülálló, prémium élményt biztosít. A hatalmas, 14,6 colos Super AMOLED kijelző és a 120 Hz képfrissítés mellett, a Galaxy Tab széria eddigi legkeskenyebb, 6,3 mm-es kávái is hozzájárulnak a kiemelkedő látványhoz. A készülékház az eddigi legkönnyebb, legkeskenyebb, ugyanakkor a legerősebb is a Galaxy Tab szériában. Az Armor alumíniumnak köszönhetően a készülék 30 százalékkal ellenállóbb a karcolásokkal szemben és 40 százalékkal jobban tűri a hajlítást, mint a Tab S7. A Galaxy Tab S8 Ultra egy időtálló csúcskészülék, amelyen magával ragadó élményt jelent a videók, filmek megtekintése, vagy a játék, bárhol is használják. 

A Galaxy Tab S8 Ultra előlapi dupla kamerájával professzionális, 4K minőségű[6] megbeszéléssé alakulhatnak a videóhívások. A továbbfejlesztett hardverrel és -szoftverrel az Automatikus kameraigazítás képes fókuszban tartani a felhasználókat a hívás során, illetve a rendszer arra is képes, hogy automatikusan kinagyítsa az újonnan csatlakozó résztvevőket. A három mikrofonos zajcsökkentő technológiának köszönhetően az éles képek mellé tiszta hang is társul, a zavaró háttérzajok pedig szinte teljesen eltűnnek. Mind a három Galaxy Tab S8 modell négy darab Dolby Atmos® hangszóróval érkezik, amelyek élethű és erőteljes hangzást biztosítanak.

Hatékony munka, önfeledt játék és könnyű kapcsolattartás

Legyen szó művészeti projektekről, dinamikus, akadozásmentes játékról vagy munkahelyi feladatokról, a Galaxy Tab S8 széria készülékei kiemelkedő teljesítményre képesek. A Galaxy Tab széria eddigi legerősebb, 4 nm-es processzora mellett a Galaxy Tab S8 és a Tab S8+ is megfelelő memóriával és tárhellyel érkezik. A még nagyobb teljesítmény érdekében a Galaxy Tab S8 Ultra 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel elérhető, emellett mindhárom modell tárhelye microSD[7] kártyával, akár 1 TB-ig tovább bővíthető.

A Galaxy Tab S8 széria tagjai az első Samsung táblagépek, amelyek támogatják a Wi-Fi 6E[8] technológiát, amely a Wi-Fi 6-hoz képest akár kétszeres sávszélességet[9] és sebességet tesz lehetővé, így a felhasználók akár egész nap könnyedén böngészhetnek. A különböző tartalmak pillanatok alatt megoszthatók a szupergyors és biztonságos Galaxy 5G[10] segítségével, legyen szó online előadásról vagy a levelezés kezeléséről, az optimalizált hálózatkezeléssel minden gyorsabban haladhat.

A Galaxy Tab S8 intelligens, hosszú üzemidejű akkumulátorával[11] a felhasználók órákon át figyelemmel követhetik a kedvenc videóikat[12] vagy filmjeiket. A táblagép támogatja a 45 wattos szupergyors töltést, így akár 80 perc alatt teljesen feltölthető[13]. A Galaxy Tab S8 akár hordozható töltőként[14] is használható, ehhez elég a tölteni kívánt eszközt, például a Galaxy S22 okostelefont egy USB-C kábellel a táblagéphez csatlakoztatni.

A Galaxy Tab S8 Ultra és a Tab S8+ is a megújult S Pennel érkezik, amely továbbfejlesztett előrejelző algoritmusával alacsony késleltetést biztosít[15], így a használata szinte teljesen megegyezik egy hagyományos tolléval. A Samsung és a Clip Studio Paint[16] együttműködésének köszönhetően a felhasználók digitális palettává alakíthatják az okostelefonjukat, az S Pennel pedig ecsetként festhetnek a Galaxy Tab S8 lenyűgöző kijelzőjére. Az eszközök testreszabásával különleges hatások érhetők el, és akár a csatlakoztatott okostelefonon található képek színei is felhasználhatók.

A Galaxy Tab S8 Ultra új, 4K videófelvételi lehetőségével látványos és éles tartalmak készíthetők a hátalapi- és az ultraszéles látószögű előlapi kamerával egyaránt. A Samsung Képernyőrögzítésbe épített, személyre szabható Szeflivideó[17] funkcióval videósok és streamerek könnyedén készíthetnek oktató- és játékmenetvideókat. A LumaFusion[18] hamarosan érkező szerkesztőeszközével és a Galaxy Tab S8 és az S Pen segítségével a felhasználók profi kisfilmeket készíthetnek a felvételeikből.

A Galaxy Tab S8 Ultra nagyméretű képernyőjét a felhasználók átméretezhető ablakokra oszthatják fel, így egyszerre több feladatot is végezhetnek anélkül, hogy váltogatniuk kellene az alkalmazások között.

A táblagépek kiemelt szerepet játszanak a kapcsolattartásban is. A Samsung és a Google együttműködésének köszönhetően elérhető a Google Duo[19] élőmegosztás[20], amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók közösen nézzenek meg fotókat vagy együtt készítsenek jegyzeteket, akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. A Google interaktív szolgáltatása, a Jamboard[21] pedig a kreatívan öteltelést teszi lehetővé.

Nyiss a világra Galaxy készülékkel

A Galaxy Tab S8 széria zökkenőmentesen működik együtt a Galaxy ökoszisztémával. A mobilélmény rugalmasan testreszabható és egyszerűen használhatók együtt a Galaxy eszközök. A Samsung One UI 4.1 felhasználói felület egységes és intuitív élményt, zökkenőmentes csatlakozást, valamint intelligens megoldásokat kínál a Galaxy Tab S8 táblagépen, okostelefonon és számítógépen egyaránt.

A Galaxy Tab S8 szérián, az új és továbbfejlesztett Samsung Notes alkalmazásban az S Pen segítségével akár útközben is könnyedén készíthetők jegyzetek, emlékeztetők, amelyek később egyszerűen átmásolhatók okostelefonra. A Gyorsmegosztás funkcióval a felhasználók akár a korábbinál kétszer gyorsabban[22] oszthatják meg a fotókat, a videókat, és egyéb fájlokat. Az Automatikus váltás funkcióval a Galaxy Buds automatikusan kapcsolódik a Tab S8 táblagépről a Galaxy S22 eszközre, így a felhasználók könnyedén válthatnak a készülékek között anélkül, hogy bármiről lemaradnának. A Samsung Health első alkalommal érhető el Galaxy táblagépen, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző fitneszvideókat böngésszenek és megtalálják a számukra legmegfelelőbb edzési tartalmakat, valamint nagyobb kijelzőn követhetik nyomon a jólléti és fitnesz adataikat.

A Galaxy Tab S8 széria készülékei hordozható második monitorrá[23] is alakíthatók, így egymás mellett több feladat is végezhető. A kényelmes asztali élményt nyújtó Samsung DeX fejlesztései[24] a Galaxy Tab S8 készüléket táblagép módból asztali módba állítják át, valamint lehetővé teszik az átlátszó alkalmazásablakokat és a DeX tükrözést, így külső kijelzőn is könnyedén megosztható a táblagép képernyője.

Egy megbízható táblagép

A modern, csatlakoztatott világban a biztonság fontosabb, mint valaha, ezért mindhárom Galaxy Tab S8 modell új funkciókat kapott, amelyek lehetővé teszik a kamera és a mikrofon használati állapotának nyomonkövetését. A sorozat tagjai lehetőséget kínálnak minden alkalmazás azonnali blokkolására, megelőzve a nem kívánt tartalom rögzítését. A Galaxy Tab S8 széria készülékeit a biztonságos processzorral és külön memóriával felszerelt Samsung Knox Vault biztonsági platformja védi, így az olyan érzékeny adatokat, mint a jelszavak, a biometrikus adatok vagy a Blockchain kulcsok teljes mértékben elkülöníti a telefon fő operációs rendszerétől. A termékcsalád minden tagja intuitív ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik[25], amely lehetővé teszi az eszközök egyérintéses feloldását

Samsung a lehető legjobb mobilélmény érdekében akár négy generáción keresztül elérhetővé teszi az Android rendszerfrissítéseket[26] és öt éven át biztonsági frissítéssel támogatja a Galaxy Tab S8 széria készülékeit. Több millió Galaxy felhasználó még hosszabb ideig férhet hozzá a legújabb biztonsági és hatékonysági újításokhoz. A Samsung a garantált frissítéseket egész termékpalettájára kiterjeszti, hogy a teljes Galaxy ökoszisztémában elérhető legyen a legújabb Android élmény.

Lenyűgöző, fenntartható kialakítás

A Galaxy Tab S8 Ultra merész és időtlen Grafit színben, a Galaxy Tab S8 és S8+ pedig három kifinomult árnyalatban, Grafit, Ezüst és Rózsaarany színekben kapható[27]. A Samsung Galaxy Tab S8 Ultrahoz egy új fajta Érintőpados billentyűzetes tok[28] is külön megvásárolható lesz, amely szélesebb, háttérvilágítással rendelkező billentyűzettel, személyre szabható gyorsbillentyű beállításokkal tovább bővíti az Ultra funkcionalitását. A Billentyűzetes tok prémium minőségű, a könnyed gépelést támogató antimikrobiális poliuretán bőrrel és üvegbevonatú érintőpaddal rendelkezik. Ráadásul a Vezetéknélküli billentyűzet megosztással[29] összekapcsolható a csatlakoztatott billentyűzet egy Galaxy okostelefonnal, így egyszerűbb a gépelés mindkét eszközön.

A Galaxy Tab S8 kiegészítői és tartozékai számtalan lehetőséget kínálnak az egyéni stílus kifejezésére. A Note View tokkal és az S Pen segítségével elérhető a kézírás használata. A lenyűgöző Szilikon tok szíjjal pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók a számukra legkényelmesebb pozícióban tarthassák Tab S8 készüléküket[30].

A Samsung elkötelezett az óceáni műanyagszennyezés csökkentése és a bolygó védelme mellett, ezért a Galaxy Tab S8 részben halászhálókból származó műanyag alkatrészekből készült. A Galaxy Tab S8 a Samsung valaha készült legvékonyabb csomagolásában érkezik, amely fenntartható forrásból származó papírból készül, így a vállalat csökkenti a kibocsátást és kevesebb hulladékot termel.

Elérhetőség

A Galaxy S8 széria Magyarországon 2022. február 25-től lesz elérhető a samsung.com weboldalon, a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél. A Tab S8 Wi-Fi verziója 294.990, az 5G változat 354.990 forintos, a Tab S8+ Wi-Fi 374.990, az 5G változat 434.990 forintos, a Tab S8 Ultra Wi-Fi 454.990, az 5G változat pedig 514.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. A Galaxy Tab S8 Ultrát előrendelők egy ráadás Érintőpados billentyűzetes tokot, a Galaxy Tab S8+ és Tab S8 modelleket előrendelők pedig egy Vékony billentyűzetes tokot kapnak ráadásként.

Termékjellemzők

  Galaxy Tab S8 Galaxy Tab S8+ Galaxy Tab S8 Ultra
Kijelző 11 colos, 2560×1600, (WQXGA)

276ppi LTPS TFT, akár 120Hz

12,4 colos, 2800 x 1752, (WQXGA+) 266ppi Super AMOLED, akár 120Hz 14,6 colos, 2960 x 1848, (WQXGA+) 240ppi Super AMOLED, akár 120Hz
A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület kisebb lehet a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.
OS Android 12.0
Méret 165,3 x 253,8 x 6,3mm 185,0 x 285,0 x 5,7mm 208,6 x 326,4 x 5,5mm
Tömeg 503g (Wi-Fi) / 507g (5G) 567g (Wi-Fi) / 572g (5G) 726g (Wi-Fi) / 728g (5G)
Kamera Hátlapi 13MP AF + 6MP Ultraszéles látószög + Vaku
Előlapi 12MP (Ultraszéles látószög) 12MP (Széleslátószög) + 12MP (Ultraszéles látószög)
Memória* és tárhely 8GB + 128
microSD akár 1TB-ig**
8GB + 128GB, microSD akár 1TB-ig**
* A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől, országtól és fájlformátumtól függően változhat.

** A MicroSD kártya külön megvásárolható.

Processzor 4 nm 64-bites nyolcmagos processor
Akkumulátor* 8,000 mAh (átlagosan)

Szupergyors töltés 2.0 (akár 45W)

10,090 mAh (átlagosan)

Szupergyors töltés 2.0 (akár 45W)

11,200 mAh (átlagosan)

Szupergyors töltés 2.0 (akár 45W)

* Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.

**A töltő külön megvásárolható.

Csatlakoztathatóság 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E (802.11 a/b/g/n/ac/ax), Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.2
* Az 5G szolgáltatás csak megfelelő 5G hálózat mellett érhető el. A tényleges sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérhet

** Az LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

Szín* Grafit, Ezüst, Rózsaarany Grafit
* Az egyes színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.
Csatlakozók Type-C USB 3.2
Szenzorok Gyorsulásmérő, geomagnetikus szenzor, giroszkóp, Hall-érzékelő, környezeti fényérzékelő, ujjlenyomat-olvasó
GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
Hang Quad Stereo hangszórók AKG hangzással, Dolby Atmos®
Mikrofon 3 mikrofonos rendszer
Video Felvétel 4K @ 30fps
Playback 8K @ 60fps
Biztonság Samsung Knox és Samsung Knox Vault
Biometrikus azonosítás Ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombon Képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó Képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó
Kiegészítők S Pen (BLE, Inbox)

Billentyűzetes tok, Vékony Billentyűzetes tok, Book Cover tok, Álló tok, Note View tok, Szilikon tok szíjjal

S Pen (BLE, Inbox)

Billentyűzetes tok, Book Cover tok, Álló tok

* Az S Pen és az USB Type-C kábel megtalálható a dobozban. A további kiegészítők külön megvásárolhatók. A harmadik féltől származó tokok elérhetősége eltérő lehet.
2022.02.10.

+