MojAndroid
(x) hirdetés

Hazánkban ugyan nem annyira ismert a Meizu, az egyik legrégebbi Android okostelefon gyártó a kínai piacon. Hamarosan azonban egy másik kínai cég – a Geely tulajdonába kerülhet a Notebookcheck.net portál információi szerint.

Az autóktól az okostelefonokig

Régebben a Meizu modelleket joggal emlegették az iPhone-ok másolataiként, elsősorban az iOS rendszerre kísértetiesen hasonlító felhasználói felületük miatt. Az elmúlt években azonban a Meizu megtalálta saját arculatát, telefonjai pedig a legjobbak közé kerültek a távol-keleti piacon, ráadásul mindig is megfizethetőbbek voltak, mint a versenytársak termékei.

A Geely egy olyan cégként ismert, amely más márkáknak gyárt autókat, ilyen például a Volvo – Polestar. Most úgy tűnik, a gyártó új terepen is kipróbálná magát, ez a terep pedig nem más, mint az okostelefonoko piaca. A kínai értesülések szerint itt kerül képbe a Meizu, a Geely a felvásárlással már kiforrottnak mondható technológiához és tudáshoz juthat.

Az egyesülés Meizunak is előnyös lehet

Az autógyártó értesülések szerint mintegy 10 milliárd jüant (körülbelül 1,4 milliárd eurót) fektetett be a mobiliparba, és még többet költhet erre a felvásárlásra, azonban ezekre az új pletykákra még érdemben egyik cég sem reagált. A Meizunak még nem sikerült megvetni a lábát a nemzetközi piacon, így valószínűleg nem állna ellen az egyesülésnek.

A Meizu vezérigazgatója, Huang Quban a közelmúltban bejelentette, hogy a vállalat 2022-ben is partneri viszonyt folytat a Qualcommmal, hogy “kiváló minőségű ermékeket kínáljon”.

A közelmúltban kiszivárgott zászlóshajója, a Meizu 19 renderjein a Pentax fényképezőgépgyártó logója is látható, amely egy másik jól ismert márka, amellyel a kínai gyártó idén dolgozik majd.

2022.01.25.

+