Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

Az idei I / O konferencián a Google leleplezte új design nyelvét, amelyet Material You-nak hív és még színesebb felületet hoz az új Android 12 operációs rendszerrel.

Az Material You egy tervezési nyelv

Az Android 12 operációs rendszer új verziójának megjelenésével számos alkalmazás újratervezésére számíthatunk a Google -tól. Több mint valószínű, hogy a változtatások hatással lesznek az alkalmazások desktop verzióira is.

Amennyiben a Chrome Canary kiadását használjuk – amelyet elsősorban az új funkciók korábbi elérésére terveztek –  akkor már be is kapcsolhatjuk magunknak a Chrome új megjelenését. Ehhez nem kell mást tenni, mint a címsorba bepötyögni az alábbi parancsokat:

chrome:flags#theme-refactor-android

chrome:flags#dynamic-color-android

A második beállítás elviekben csak akkor működik, ha Android 12-t futtató Google Pixel telefonnal rendelkezünk. A beállítások alkalmazása után a Chrome újraindul, és már láthatjuk is a változásokat.

Nektek hogy tetszik a Google Chrome hamarosan megjelenő dizájnja? Érdekes elgondolás a Google részéről, hogy a telefon háttérképének uralkodó színét beviszi az alkalmazásokba is, mit gondoltok a Google elképzeléséről?

Reméljük, hogy sokatoknek tetszeni fog az új Material You tervezési nyelv.  A Chrome Canary legújabb verzióját közvetlenül a Play Áruházból vagy az APK Mirror internetes portálról tölthetitek le.

2021.08.12.

+