MojAndroid
(x) hirdetés

Mindenki a vízparton vadássza a Pokemonokat, eközben elérhetővé, letölthetővé, telepíthetővé vált az iOS-en már népszerű képmanipulátor, a Prisma. Az orosz barátaink által készített alkalmazás segítségével képeinket híres festők stílusában gondolhatjuk újra, a “szűrők” segítségével lehetünk Picassok vagy Van Gogh-ok, több, mint 30 féle stílusból választhatunk. Azért tettem idézőjelbe a szűrőt, mert az app teljesen újrarajzolja a képet, nem csak egy klasszikus réteget helyez el rajta.
A Prismát elindítva készíthetünk képet, vagy kiválaszthatunk egy már meglévőt, ezt megvághatjuk, forgathatjuk, majd továbblépve indul a lényegi rész, a festmény készítés.

A stílus kiválasztása után a kép konstruálása elég idő- és erőforrásigényes, ezért néhány másodperc alatt nem tudjuk végignyomkodni az összes létező lehetőséget (mint mondjuk Instagramban), hogy melyik lenne a legjobb; egy-egy konverzió akár 5-10 másodpercig is tarthat. Tesztjeim szerint az elkészülési idő nem függ tisztán az általunk használt hardvertől, mivel az alkalmazás a fejlesztők szervereivel kommunikál, némi képi adatot elküld oda, azonban a teljes képet biztosan nem (fél órás nyomkodás után is csupán 0,5 MB-ot forgalmazott a Prisma).


 
Az elkészült képet egy gombnyomással megoszthatjuk Instagramon, Facebookon, vagy más helyen, ezzel körülbelül ki is merítettük az alkalmazás lehetőségeit. A beállításoknál rendelkezhetünk arról, hogy az effektezett képeket lementjük-e a telefonunkra, illetve a jobb alsó sarokban található Prisma vízjelet távolíthatjuk el az elkészült képekről.

Egy kis jogi érdekesség: elolvastam a szerződést, és 13 éves kor alatt nem használható a szolgáltatás. Kellemes művészkedést kívánok mindenkinek, aki már legalább fiatalkorú! :)

Egy-egy átalakítás azért tud nagyon jól sikerülni, kár, hogy egyelőre csak állóképet támogat a Prisma.

Megjelent a Prisma Androidra \o/

Bihari Kristóf (@majdnemkocka) által közzétett fénykép,

2016.07.25.

+