MojAndroid
(x) hirdetés

A CES záróbulija valami óriási ivászatba kellett hogy torkolljon. Más magyarázatot nem találok arra, hogy a múlt héten, ha jól számolom, hat darab Androidos újdonság szivárgott ki. Nem lövöm le a poént, de ha érdekel, hogy mit tartogat az LG, a Huawei, a Sony, a Samsung, a Xiaomi, vagy akár az Apple… nos, akkor érdemes tovább olvasnod!

De előbb ezt csak úgy ideteszem…

Vive és társa Bt.

Múlt héten érintőlegesen említettem csak a HTC Vive-t (Vive-ot inkább?), pedig! Úgy fest, hogy a HTC annyira bízik az új VR kütyü sikerében, hogy külön céget alapítana mögé. Ráadásul az ötlet a tőzsdének is tetszett, a HTC részvénye 5,3%-ot ugrott. Az én világomban akkor szoktak persze külön céget alapítani velemire, ha az anyacég csődjétől meg akarják védeni… de biztos én vagyok pesszimista.

Az első LG G5 leak

Itt az első LG G5 leak! A telefont egyébként szinte biztos hogy a Mobile World Congress-en (rövidítve: Mobile WC… ugyebár) fogják bemutatni, most már az is valószínű, hogy a korábbi fémház mellé felsorakozik az újra oldalra helyezett hangerőszabályzó. És hát LG, mostanában stabilan magas minőség!

Meg egy Huawei leak

Újabb MWC pletyka: a Huawei állítólag laptopgyártásba fog. A laptopon pedig, ki találta ki, Windows-Android dualboot opció lesz.

Xiaomi dömping (és leak)

Élesedett a Xiaomi Redmi 3! Fémház, 4100 mAh (!) akksi, 5″ kijelző, Snapdragon 616, és 13 Megapixeles kamera (plusz 5 Megapixeles szelficam). Igazán nagy kár, hogy mindeközben elkezdtek szemétkedni az unlock kódokkal!

Aztán egy újabb leak, ezúttal a Xiaomi portájáról: most már azt is tudjuk, hogy fog kinézni a Xiaomi Mi 5. Így:

Xiaomi-Mi-5-GearBest-pre-launch_4

És azt is, hogy mit fog tudni: Qualcomm Snapdragon 820, 5,2″ 1440p/565ppi kijelző, 4 GB RAM, 16/64 GB háttértár, 16 Megapixeles kamera (8 Megapixeles szelficam), és 3600 mAh akku. És azt is, hogy a Foxconn gyártja, ráadásul a várható nagy érdeklődésre való tekintettel váltott műszakban.

És ha már Xiaomi: emlékezhettek, hogy a várakozások szerint a kínaiak nem teljesítették 2015-ben a 80 milliós kitűzött céljukat az eladásokat tekintve. Most már azt is tudjuk, hogy konkrétan 10 milliónyira nem teljesítették: 70 millió eszközt sikerült elpattintani. Azért nem rossz az! Oké, nem 108 millió, mint a Huawei eredménye, de a tavalyi 61 milliónál azért több.

Miért pont a Sony maradna ki

Egy érdekes eszköz a Sony-tól, persze csak kiszivárgott fotókon. Ti sem látjátok a képernyő keretét? Hát én se:

sony-xperia-leak

És ha már Sony, ilyen is történik még: állítólag alkatrészhiány miatt nem kap ujjlenyomat-olvasót a Sony Xperia X5 és X5 Compact. Alkatrészhiány. Biztos elfogyott a Sonynál az ujjlenyomat-olvasó jegy. Vagy COCOM-listás lett.

Még egy pár Samsung-közeli leak

Ezen a héten tényleg csapágyasra hajtják azt a bizonyos rumor mill-t! Az is kiszivárgott a héten egy szerződés formájában, hogy az iPhone 7 a Samsungtól kap majd kijelzőt — de nem akármilyet! Egyrészt OLED, másrészt hajlított.

Eh, és ha már Samsung és kiszivárogtatások, úgy tűnik (legalábbis az @evleaks ritkán téved), hogy lesz Samsung Galaxy S7 edge és edge+:

További örömhírek

  • 415 Fontról 220 Fontra van leértékelve az Egyesült Királyságban a második generációs, 32 GB-os Moto X. Én szóltam…
  • Újabb (ezúttal tényleg örömteli) OnePlus bejelentés: 100 dollár fölötti rendelés esetén ingyenes a OnePlus termékek szállítása! A zászlóshajóverők szerint egyébként a Forint még annál is szarabbul áll egy kicsit, mint amennyire szarul áll, magyar keményvalutából 30.000-et kell kiperkálni, hogy aztán ingyen kiszállítsák a cuccot. (És persze ne legyenek illúzióink, ugyanúgy vámon meg a póóóstahivatalban fog csücsülni a második eljövetelig a cuccunk.)
  • És végül: saját Twitter fogót kapott az Android Wear.

Ennyi fért bele erre a hétre, további kiszovárogtatásokat, kimaradt érdekességeket toljátok a kommentekben, vagy a Google+-on. Egyébként pedig tudjátok: katt bármire onnan fentről! ⬈ ⬈

(x) hirdetés
2016.01.18.

+