MojAndroid
(x) hirdetés

TAG-ul az Android Wear ökoszisztéma

Igen, nem csalás, nem ámítás: a Forma-1 hivatalos időmérő márkája, a TAG Heuer Android Wear eszközzel rukkolt elő! A legfontosabb iparági tény talán az, hogy a titánium testű, zafírüveg kijelzőjű TAG Heuer Connected mellett az Apple Watch nyolcvanas évekbeli kvarcjátékos óraként hat — de hát egy TAG Heuer-hez képest nem totál gagyi nagyjából minden más eleve? A zafírüveg mögött 240 ppi-s AMOLED kijelző, 1,6 GHz-es Intel Adam proci, 1 GB RAM, 4 GB háttértár, Bluetooth, Wifi, és egy nagynak számító, 410 mAh akksi ketyeg. Ezért a konfigért 1500 dollárt kell kicsengetni, de egyrészt hé, TAG Heuer eszközért ez tulajdonképpen kevés, másrészt amikor lejár a 2 éves gari, újabb 1500 dollár befizetésével egy TAG Heuer Carrera “rendes” órára cserélhető az addigra vélhetően teljesen elavult Connected. Kommentben kezeket fel, ha megveszed. Illetve izé, forgalmat akarok generálni: kezeket fel, ha nem veszed meg. (Az óráról az Engadget és a Wired tudósítását érdemes még elolvasni, ha bővebben érdekel a téma.)

A TAG Heuer bejelentés árnyékában (és a saját okosórájuk bejelentése után kevesebb mint egy hónappal) a Fossil fogta magát és felvásárolta a Misfit wearable céget. (Tényleg, hogy mondjuk magyarul azt, hogy wearable? “Hordható”?) A Fossil nem nagyon titkolja a felvásárlás okát: szükségük van egy wearable (megint!) gyártóra, aki már túlesett a gyerekbetegségeken, tudja hogy kell akkuidővel gazdálkodni egy wearable (ááá!) eszközben, stb. Fun fact: a Misfitért 260 millió dollárt fizetnek, vagyis 1 Misfit = 0,044 King. Ennyit a hardveriparról, mindenki vágjon játékfejlesztésbe!

És hogy ne kelljen a TAG Heuer órád használatához külön mobilt vásárolnod (hisz nem maradt rá pénzed), a Google bejelentette a mobiltelefónia (LTE) támogatást Android Wear-re. Ez azt jelenti, hogy ha olyanod van, nem kell magaddal vinned a telefonod: ha túlteszed magad a hangvezérlésen és a kis kijelzőn, a karodon egy teljes értékű mobileszköz fog ketyegni. (Igen, ketyegni. Nagy órajelen.) Az első eszköz LTE támogatással az LG Watch Urbane 2nd Edition lesz.

Xiaomi

A Xiaomi eddig is az olcsó és szép eszközeiről volt híres, most újabb hírek jöttek tőlük, amikkel talán meg az eddigieken is túltettek.

  • Egyrészt frissült a Mi Band. Az új modell, a Mi Band 1S ugyanúgy 15 dollárba kerül, mint elődje, ugyanúgy vízálló, rezeg, villog, és lépés számlál, de belekerült egy szívdobogásmérő is. 15 dollárért. Őrület!
  • Ami pedig még durvább, az az új Mi powerbank, pestiesen szólva: külső akksi. Én még valami 30 Euró körül vettem a 10400 mAh-s modellt, amit azóta megelégedéssel használok (paradox módon az összes töltőm közül ez tölt a leggyorsabban.) Az új modell 20000 mAh kapacitással rendelkezik — húszezer! Az ára pedig 24 dollár. Ha magyar cég lenne, azt mondanám adót csalnak, pontosabban hogy sokkal ügyesebben csalnak adót, mint a többiek. És bár méretre ugyanakkora, mint a korábbi modell, a több cella miatt jó 10 grammal nehezebb… de hát kit érdekel ez, húszezer mAh!

Mi történt még az iparban, Lipi?

  • Az idei Big Android BBQ-n Steve Kondik bepillantást nyújtott a Cyanogen, Inc. aktuális világuralmi terveibe. A lényeg: az eszközpark derékhada 75-100 dolláros eszközökből áll majd, persze Marshmallow alapú CyanogenOS 13-mal (hol van a saját forkolt Android, kérdem én), de várható egy CyanogenOS-es zászlóshajó eszköz… tudod, nem a OnePlus 2…
  • A múlt heti New York Times VR alkalmazással a VR kb. bekerült a genpop köztudatába, ezen a héten pedig az ASUS jelentette be, hogy jövőre VR szemüveget dobnak piacra. Egyelőre szinte semmit nem tudunk az új termékről, de jó látni, hogy ezen a piacon is egészséges verseny fog kialakulni… (Aztán jön az Apple, egyesíti a gyártók legjobb ötleteit és elpattintja revolutionary új eszközként. Fogadunk?)
  • Minden metál, jön a fém Xiaomi Redmi Note 2! És ha már Xiaomi, a cég november 11-ei (Singles Day, kb. a kínai Black Friday) eredménye is elég metál: 188 millió dollár. Egy nap alatt. Eszem metál!
  • És kiszivárgott a BlackBerry “codename Vienna” nevű eszközről pár fotó is, ez lenne majd a népes BlackBerry Android lineup következő tagja. (És jön majd még több!)
  • A Samsung úgy döntött, hogy az OLED technológiáé a jövő, és túlad az LCD gyártósorán. Tegyük hozzá gyorsan: a Samsung nem hülye és nem is kicsi; ha ők úgy döntenek, az LCD-nek ha nem is vége, de eljelentéktelenedése következik. (Ráadásul az LG is épp most fekszik rá komolyan az OLED gyártásra.)

Ennyi fért bele ezen a héten, szólj hozzá, szocializálj, hallgass, közben meg irány a meló!

(x) hirdetés
2015.11.16.

+