Hírhétfő

TAG-ul az Android Wear ökoszisztéma

Igen, nem csalás, nem ámítás: a Forma-1 hivatalos időmérő márkája, a TAG Heuer Android Wear eszközzel rukkolt elő! A legfontosabb iparági tény talán az, hogy a titánium testű, zafírüveg kijelzőjű TAG Heuer Connected mellett az Apple Watch nyolcvanas évekbeli kvarcjátékos óraként hat — de hát egy TAG Heuer-hez képest nem totál gagyi nagyjából minden más eleve? A zafírüveg mögött 240 ppi-s AMOLED kijelző, 1,6 GHz-es Intel Adam proci, 1 GB RAM, 4 GB háttértár, Bluetooth, Wifi, és egy nagynak számító, 410 mAh akksi ketyeg. Ezért a konfigért 1500 dollárt kell kicsengetni, de egyrészt hé, TAG Heuer eszközért ez tulajdonképpen kevés, másrészt amikor lejár a 2 éves gari, újabb 1500 dollár befizetésével egy TAG Heuer Carrera “rendes” órára cserélhető az addigra vélhetően teljesen elavult Connected. Kommentben kezeket fel, ha megveszed. Illetve izé, forgalmat akarok generálni: kezeket fel, ha nem veszed meg. (Az óráról az Engadget és a Wired tudósítását érdemes még elolvasni, ha bővebben érdekel a téma.)

A TAG Heuer bejelentés árnyékában (és a saját okosórájuk bejelentése után kevesebb mint egy hónappal) a Fossil fogta magát és felvásárolta a Misfit wearable céget. (Tényleg, hogy mondjuk magyarul azt, hogy wearable? “Hordható”?) A Fossil nem nagyon titkolja a felvásárlás okát: szükségük van egy wearable (megint!) gyártóra, aki már túlesett a gyerekbetegségeken, tudja hogy kell akkuidővel gazdálkodni egy wearable (ááá!) eszközben, stb. Fun fact: a Misfitért 260 millió dollárt fizetnek, vagyis 1 Misfit = 0,044 King. Ennyit a hardveriparról, mindenki vágjon játékfejlesztésbe!

És hogy ne kelljen a TAG Heuer órád használatához külön mobilt vásárolnod (hisz nem maradt rá pénzed), a Google bejelentette a mobiltelefónia (LTE) támogatást Android Wear-re. Ez azt jelenti, hogy ha olyanod van, nem kell magaddal vinned a telefonod: ha túlteszed magad a hangvezérlésen és a kis kijelzőn, a karodon egy teljes értékű mobileszköz fog ketyegni. (Igen, ketyegni. Nagy órajelen.) Az első eszköz LTE támogatással az LG Watch Urbane 2nd Edition lesz.

Xiaomi

A Xiaomi eddig is az olcsó és szép eszközeiről volt híres, most újabb hírek jöttek tőlük, amikkel talán meg az eddigieken is túltettek.

  • Egyrészt frissült a Mi Band. Az új modell, a Mi Band 1S ugyanúgy 15 dollárba kerül, mint elődje, ugyanúgy vízálló, rezeg, villog, és lépés számlál, de belekerült egy szívdobogásmérő is. 15 dollárért. Őrület!
  • Ami pedig még durvább, az az új Mi powerbank, pestiesen szólva: külső akksi. Én még valami 30 Euró körül vettem a 10400 mAh-s modellt, amit azóta megelégedéssel használok (paradox módon az összes töltőm közül ez tölt a leggyorsabban.) Az új modell 20000 mAh kapacitással rendelkezik — húszezer! Az ára pedig 24 dollár. Ha magyar cég lenne, azt mondanám adót csalnak, pontosabban hogy sokkal ügyesebben csalnak adót, mint a többiek. És bár méretre ugyanakkora, mint a korábbi modell, a több cella miatt jó 10 grammal nehezebb… de hát kit érdekel ez, húszezer mAh!

Mi történt még az iparban, Lipi?

  • Az idei Big Android BBQ-n Steve Kondik bepillantást nyújtott a Cyanogen, Inc. aktuális világuralmi terveibe. A lényeg: az eszközpark derékhada 75-100 dolláros eszközökből áll majd, persze Marshmallow alapú CyanogenOS 13-mal (hol van a saját forkolt Android, kérdem én), de várható egy CyanogenOS-es zászlóshajó eszköz… tudod, nem a OnePlus 2…
  • A múlt heti New York Times VR alkalmazással a VR kb. bekerült a genpop köztudatába, ezen a héten pedig az ASUS jelentette be, hogy jövőre VR szemüveget dobnak piacra. Egyelőre szinte semmit nem tudunk az új termékről, de jó látni, hogy ezen a piacon is egészséges verseny fog kialakulni… (Aztán jön az Apple, egyesíti a gyártók legjobb ötleteit és elpattintja revolutionary új eszközként. Fogadunk?)
  • Minden metál, jön a fém Xiaomi Redmi Note 2! És ha már Xiaomi, a cég november 11-ei (Singles Day, kb. a kínai Black Friday) eredménye is elég metál: 188 millió dollár. Egy nap alatt. Eszem metál!
  • És kiszivárgott a BlackBerry “codename Vienna” nevű eszközről pár fotó is, ez lenne majd a népes BlackBerry Android lineup következő tagja. (És jön majd még több!)
  • A Samsung úgy döntött, hogy az OLED technológiáé a jövő, és túlad az LCD gyártósorán. Tegyük hozzá gyorsan: a Samsung nem hülye és nem is kicsi; ha ők úgy döntenek, az LCD-nek ha nem is vége, de eljelentéktelenedése következik. (Ráadásul az LG is épp most fekszik rá komolyan az OLED gyártásra.)

Ennyi fért bele ezen a héten, szólj hozzá, szocializálj, hallgass, közben meg irány a meló!

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

About lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.
View all posts by lipilee →