MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android és az iOS már egy ideje cserélgetnek egymással funkciókat, és úgy tűnik, hogy az Apple az iOS 18 frissítéshez újra az Androidról másolhat le egy funkciót.

A MacRumors saját forrásaira hivatkozva arról számol be, hogy az Apple lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy az alkalmazásikonokat szabadabban rendezzék el a kezdőképernyőjükön. Konkrétabban, a magazin arra számít, hogy az Apple lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy “üres tereket, sorokat és oszlopokat” hozzanak létre az alkalmazásikonok között.

Ez a funkció azonosnak tűnik azzal, ahogyan az Android kezeli a kezdőképernyőket a legelső, 2008-as Android óta. A Google platformja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon rendezzék el az alkalmazásikonokat egy rácson, és tetszés szerint üresen hagyják a helyeket. Ezzel szemben az iOS jelenleg nem engedi, hogy a felhasználók üres területeket hozzanak létre a kezdőképernyőn, az alkalmazásikonok automatikusan kitöltik ezeket a helyeket.

A MacRumors forrásai szerint az iOS 18 több lehetőséget hoz majd a kezdőképernyő testreszabására, tehát azoknak, akik az iOS kezdőképernyő-élményének jelentősebb frissítésében reménykednek, érdemes lesz figyelniük erre a frissítésre.

Nem ez lenne persze az iOS 18 egyetlen említésre méltó újítása. A cég a várakozások szerint a generatív AI-t is felkarolja majd ezzel a frissítéssel, bár úgy tudni, hogy az Apple több partnerrel (köztük a Google-lal) is tárgyalásokat folytat a generatív AI integrálásával kapcsolatban.

2024.03.25.

+