MojAndroid
(x) hirdetés

Magyar nyelven is elérhető a Firefox böngésző Androidhoz szánt új verziója. A tavaly alapjaitól újraírt – dinamikusabban működő és az Android rendszerbe jobban illeszkedő – verzió után csak kevés hiányérzetünk maradhatott. Sokak a magyar változatot hiányolták, amely bár készenlétben volt, mégsem kerülhetett be a kiemelten fontos nyelvek közé. A technikai akadályok elhárultak, így most már magyar nyelven is élvezhetjük a Mobil Firefoxot. A magyar mellett még a török nyelv került be ebben a verzióban a telepítő apk fájlba.

További újdonságok

A Firefox for Android kezdőképernyője – az Intelligens képernyő – egy testreszabható, kedvenc webhelyeket is könnyen elérhetővé tevő oldal. Ezen az oldalon helyezkedik el a böngészés közben is látható Intelligens címsáv, amelyet továbbfejlesztettek a Mozilla mérnökei. A címsáv csak használat közben jelenik meg, használaton kívül automatikusan el lesz rejtve, így több hely marad a weblapok megjelenítésének. A képernyő tetejéről bármikor lefelé húzással bármikor elérhető Intelligens címsáv már beírás közben kiegészíti a lehetséges webhely címét. Az azonos webhelyek többszöri véletlen megnyitását segíti a „Váltás erre a lapra” funkció, így ha a böngésző már az éppen beírt webhelyen megfelelő megnyitott lapot talált felajánlja az arra történő váltást is. Az Olvasó mód ikon hosszú nyomásával az adott weboldalt hozzáadhatjuk az Olvasási listához, így később is könnyedén elolvasható a kiválasztott weboldal.

Az új mobilos Firefoxban könnyedén megváltoztatható a az alapértelmezett keresőmotor a Kiegészítők beállításai között. A kiválasztott keresőmotorra hosszan nyomva a megjelenő menüben a „Legyen ez az alapértelmezett” lehetőséget kell kiválasztani. A „Letiltás” segítségével akár le is tiltható a kiválasztott keresőszolgáltatás.

A most megjelent Firefox for Android egy felújított RSS olvasót is tartalmaz, amellyel egyszerűen iratkozhatunk fel RSS hírforrásokra. Ha egy webhely RSS szolgáltatást biztosít, akkor az Intelligens címsávot hosszan nyomva kiválaszthatjuk a „Feliratkozás az oldalra” lehetőséget és ezzel feliratkozunk az adott hírforrásra.

A Play Store-ban elérhető Firefox for Android letöltése és a hozzá tartozó kiadási megjegyzések megtekintése.

A Mozilláról

A Mozilla olyan globális közösség, amelynek kitűzött célja minél több ember kezébe adni a világháló sokoldalú lehetőségeit. Nonprofit szervezetként a Mozilla már több mint 15 éve a webes megoldások úttörője és szószólója. A nyílt webes szabványok kialakítására koncentrálva elősegítjük az innovációt és azt, hogy a web mindenkit összekötő platformmá váljon. Fontos számunkra, hogy termékeinket az emberek megszeressék, és szabadon választva a legkülönbözőbb eszközökön és platformokon használhassák. További információk: https://blog.mozilla.org/press

2013.08.12.

+